Het AFC125 Penalty Toernooi

Ter opluistering van de laatste wedstrijd van AFC op het hoofdveld en om de jeugdspelers van AFC nog éénmaal de kans te bieden om op dit hoofdveld te schitteren vond afgelopen week een Penalty toernooi plaats.
Op woensdagmiddag 5 februari en donderdagmiddag 6 februari werd de eerste ronde gespeeld. Tijdens de eigen teamtraining konden de O8 tot en met de O12 spelers uitmaken, wie van elk team de beste penalty nemer was. Zo werden er dus al 43 wedstrijdjes afgewerkt.
Bij een aantal teams stond de eigen keeper onder de lat, bij andere teams nam de trainer plaats in het doel. De jongens die door Tim Linthorst werden getraind, deden er goed aan om de penalty’s in de verre hoek te schieten, want er was werkelijk geen centimeter over tussen Tim en de lat van het E-goal. Trainer Dillon Bijlsma had assistent trainer Bob Veldkamp in het doel gezet en werkte in een strakke carrousel 5 van de O9 teams achter elkaar door het penalty programma heen. Bij trainer Karim bleek een meetrainende pupil uit de interne competitie de jongens van de O8 naar de kroon te steken! De jongens van de O12 waren bang dat trainer Gevero Markiet, van wie zij dachten dat hij de broer van Andre Onana is, in het doel ging staan, maar die uitdaging bleef hen bespaard. Trainer Tom Muyters, die zelf bij Roda JC met verve het doel verdedigt, had al snel in het oog wie de meest talentvolle penalty nemer uit zijn O8 team is. Bij trainer Marcel Liesdek bleek dat de meiden ook een buitengemeen schot in de benen hebben.

Zaterdag 8 februari was de tweede ronde. Veertig spelertjes stonden met hun ouders, teamgenootjes en andere supporters klaar om uit te maken wie er naar de finale ronde door zouden gaan.
De groep werd in tweeën gedeeld: van de O8, O9 en lagere O10 teams konden 3 spelers door naar de finale en van de hogere O10, O11 en O12 konden er ook 3 spelers door naar de finale. Daarvoor moesten ze de keepers van de O13-1, Daan van den Bos en Jack Velthoven, en van de O13-2, Mick Tiel en Emil Virginia, weten te passeren.
Het was een spannende strijd. In de oudere groep had de sterk schietende Ty Tosch een 100% score en dus als eerste zijn ticket voor de finale in handen. Bij de jongere groep was de vreugde kreet van Harvey van Bemmelen van verre te horen. Hij was ook door als jongste finalist.

Met een broodje worst in de hand en een flesje drinken, waarop AFC haar jeugdige leden trakteerde, konden de penalty nemers genieten van een spannende eerste helft van AFC – Rijnsburgse Boys.

In de rust van deze wedstrijd was het dan eindelijk zo ver: de Finale!
Naast dat het veld groter is, waren de goals hier ook groter en zeker ook de keepers. Sharique Hovenkamp, de reserve keeper van AFC, en Bradly van der Meer, de reserve keeper van de Rijnsburgse Boys stonden de penalty talenten op te wachten.
Ieder mocht drie penalty’s nemen en degene met het beste resultaat zou winnen. Bij gelijke uitkomst zou een shoot out volgen.
Adam Attali bleek ondanks de wedstrijd spanning in opperste concentratie te zijn: hij wist drie uit drie te scoren en bleef daarmee Harvey voor.
De mooiste penalty van de dag werd geschoten door Teun Teerink, ondanks dat hij slechts 8 jaar oud is, wist hij zijn penalty zo strak in de uiterste kruising te schieten, dat zijn schot in de Eredivisie niet zou misstaan!
Dat niet alleen spelers penalty’s kunnen nemen bewees keeper Nicolas Breuer, hij was een terechte finalist. Waar Loran Cihangir het in de tweede ronde moest afleggen tegen Ty bleek hij zijn kansen voor de finale foutloos berekend te hebben met een 100% score.

De uitslag van de laatste penalty nemers op het inmiddels “oude hoofdveld”:
“Jongste groep"
1. Adam Attali O10-4
2. Teun Teerink O9-4
3. Harvey van Bemmelen O8-3

“Oudere groep"
1. Loran Cihangir O12-5
2. Ty Tosch O11-2
3. Nicolas Breuer O12-4

De middag werd hierna feestelijk afgesloten met een prachtige 6-3 overwinning van AFC op de Rijnsburgse Boys!

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier