Het AFC125 FIFA20 toernooi!

Op zondag 26 januari 2020 was het een drukte van belang in ons clubhuis.

Naast de reguliere voetbalwedstrijden, die buiten op de velden van Goed Genoeg plaatsvonden, wemelde het binnen van jeugdige AFC e-sporters, die met elkaar de strijd aangingen in de virtuele stadions van de beste voetbalclubs ter wereld.

Waar vorig weekend werd gedineerd en gefeest door reeds volwassen AFC-ers en betrokken genodigden ter ere van de 125-ste verjaardag van AFC, was dit weekend de beurt aan de jeugd (vanaf O8) om deel te nemen aan een speciaal ter ere van dit jubileum georganiseerd event:

Het AFC125 FIFA20 toernooi! Het eerste in zijn soort in de 125-jarige historie van AFC!

Het achterste deel van het clubhuis was omgetoverd tot een e-sportzaal met 20 playstations, waar beurtelings 40 e-sporters in paren het tegen elkaar opnamen. Zij waren ingedeeld in poules per leeftijd.
Wat opviel was, dat er graag gespeeld werd met teams als Barcelona en Liverpool, maar dat ook Frankrijk een veel gekozen team bleek. Gelukkig kon er gekozen worden uit de uit- en thuis tenues, waardoor er zelf wedstrijdjes Frankrijk tegen Frankrijk te zien waren.

De twee beste spelers per poule gingen vervolgens door naar de achtste finales. De spelers, die reeds waren afgevallen, hielden zich ondertussen bezig met vriendschappelijke potjes FIFA. De deelnemers hebben deze dag weer veel nieuwe AFC-ers van verschillende leeftijden leren kennen!

Daarna volgden de kwart en de halve finale. Hierbij kon het dus voorkomen dat bijvoorbeeld een O11 speler het opnam tegen een O15 speler. Waar een enkele bezorgde ouder zich afvroeg hoe hun jonge pupil het moest gaan opnemen tegen een oudere e-sporter, bleek hun zorg al snel ongegrond. De jongste generatie AFC e-sporters blijkt bijzonder goed "hun mannetje te kunnen staan"! Zelfs de O17 deelnemers wisten zich niet voor de finales te plaatsen.

De strijd om de derde en vierde plaats en de finale werden gehouden op een groot scherm, waarbij alle aanwezigen hun favoriete speler aanmoedigden.

Het ochtend toernooi kende de volgende winnaars:
1. David Prenen (JO11-8)
2. Duco Dersjant (JO13-3)
3. Keanu Leysner (JO13-2)

In het middagtoernooi vielen onderstaande spelers in de prijzen:
1. Alphons Peters jr. (JO15-1zat)
2. Max Boskamp (JO13-2)
3. Max Smulders (JO15-1zon)

De belangstelling voor het FIFA toernooi was groot en trok ook veel ouders en vriendjes als toeschouwers. Het was dan ook een gezellige drukte aan de bar.

Hoewel menig AFC ouder vertelde thuis (soms met moeite) de game tijd van hun kroost te proberen te beperken, gaven sommigen lachend en anderen schoorvoetend toe, dat ze toch wel erg trots waren op de e-sport prestaties van hun kinderen.

De begeleiders van WePlay Esports, die de playstations leveren, werden veelvuldig gevraagd of ze ook voor verjaardagspartijtjes te boeken zijn, hetgeen mogelijk is!

Het was al met al een hele leuke dag, waarbij is gebleken dat AFC naast veel sportief talent ook e-sport talent in huis heeft!

Voor foto's (gemaakt door Tom Poederbach) zie ons AFC Fotoboek of klik hier.
Bekijk hier alle artikelen, foto's en video's rond AFC 125 jaar.