Hertha BSC Berlijn op bezoek

Afgelopen donderdag mocht AFC JO17-1 een team van onze oosterburen verwelkomen.
Een team van de Hertha BSC Berlin had de verre tocht vanuit Berlijn gemaakt om bij AFC te komen oefenen.
Het betrof een team dat louter en alleen uit Amerikaanse jongens bestaat die naar Europa zijn verhuisd om hun voetbalcapaciteiten te verbeteren en daardoor een plaats in een team op het hoogste niveau te behalen.
Zoals vaak bij Amerikaanse sporters een team met spelers die uiterst disciplinair speelden met een fantastische conditie.

Het team van AFC bleek het in de wedstrijd moeilijk te hebben met de speelwijze van Hertha.
Daar waar AFC de betere spelers op het veld had en door verzorgd combinatiespel de aanval zocht, speelden de gasten veelal de lange bal vanuit achteren waarbij het gehele team snel aansloot. Bij balverlies waren hun spelers weer net zo snel in hun verdedigende positie, echt iets waar AFC wat van kan leren.

AFC bleef veelal met veel spelers achter de bal waardoor er voorin vrijwel constant een ondertal bestond en er weinig gevaar ontstond op de helft van de Amerikaanse Duitsers.
Qua kansenverhouding bleef het in de 1e helft redelijk gelijk opgaan tot de gasten vlak voor rust de 1-0 voorsprong maakten uit een omschakelmoment.

Na de rust speelde de tegenstander, gesteund door de voorsprong, verder naar achteren en gokte op de counter hetgeen hun ook nog 3 doelpunten opleverde.

AFC kon daar slechts 2 goals tegenover zetten zodat de uitslag een teleurstellende 2-4 werd.
Een goede les voor onze spelers. De beste spelers winnen niet altijd, wel het beste team.