HBS - AFC voorbeschouwing

Koploper AFC gaat voor zevende overwinning op rij

Afgelopen zondag was het feest op Goed Genoeg. Ons eerste behaalde tegen EVV de zesde overwinning op rij en verstevigde de koppositie door het puntenverlies van concurrenten De Treffers en Leonidas.
Na 12 wedstrijden 5 punten los, veel beter kan het niet. Maar de euforie heeft al weer plaats gemaakt voor de vaak weerbarstige praktijk. Er zijn immers nog 18 wedstrijden te gaan in een sterke competitie waar de onderlinge verschillen niet erg groot zijn. En omdat wij al 118 jaar lang weten dat overmoed voor de val komt wordt de komende tegenstander geenszins onderschat. AFC wacht aanstaande zondag in de Bosjes van Pex een zware wedstrijd tegen onze vrienden van HBS. De Kraaien doen het ook dit seizoen uitstekend in de Topklasse getuige de vijfde plaats van het moment. Een lastige, strijdlustige ploeg om tegen te spelen, met een brandgevaarlijke aanval waarin verdediger (!)  Jan-Paul Saeijs (zondag as. wel geschorst) met 10 doelpunten topscorer is van de Zondag Topklasse, samen met onze doelpuntenmachine Tim Wulffraat. Verder zijn o.a. Tjeerd Westdijk en Sami Aolad Said aanvallers om in gaten te houden.

Gelukkig beschikt AFC dit seizoen over een hechte defensie die maar weinig tegentreffers toelaat en veel voetballend oplost. Week in week uit is het genieten geblazen van uitstekend keeperswerk en mooie acties van onze backs en het centrale duo. De rest van de ploeg ontleent hier zichtbaar vertrouwen aan. Wat een verschil met vorig seizoen toen dat vertrouwen na een serie slechte resultaten steeds verder daalde.
Op 25 november 2012 verloren The Reds op Craeyenhout met 1-0 van HBS in een matige wedstrijd, die al in de 9e minuut beslist werd. Het was toen de vierde nederlaag op rij en er zouden nog veel nederlagen volgen. Degradatie dreigde, maar net op tijd werd de winnende formule ontdekt en wist ons eerste zich na een serie fraaie overwinningen te handhaven. De beslissende wedstrijd vond op 12 mei jl. plaats tegen HBS. Een historische wedstrijd dus op Goed Genoeg die na heel veel spanning en wisselende kansen na een 0-1 achterstand ten slotte met 3-1 gewonnen werd door goals van Sjoerd Jens (2x) en Bas Ent. Wat een opluchting!                 

Zondag as. wordt het op de karakteristieke thuisbasis van HBS ongetwijfeld wéér spannend. De huidige nummers vijf en één gaan er alles aan doen om de volle buit binnen te halen. De ervaren en succesvolle trainers André Wetzel en Willem Leushuis zullen hun teams, als dat nog nodig zou zijn, optimaal motiveren.
Houdt Braef Standt, opgericht op 7 oktober 1893, zint op 24 november 2013 op de vijfde thuiszege van dit seizoen, AFC op de zevende overwinning op rij, een record.
Een wedstrijd (aanvang 14.00 uur) kortom, die geen AFC’er mag missen. Op dus naar de Bosjes van Pex.  

MvdW