Hans van Rossum 70 jaar en keepertjes trainer

Bij vele AFC’ers is hij bekend, Hans van Rossum al heel lang materiaalman van het eerste elftal. Minder bekend is dat Hans vroeger ook keeper was en al vele jaren training geeft aan jonge keepertjes van AFC jeugdteams, die nog geen vaste keeper hebben.

Elke woensdagmiddag is het zover. Training is één van de essenties van het keepersvak, hoe houd ik de bal tegen op een efficiënte en juiste manier zodat je een goal kan voorkomen.
Op woensdag 22 maart waren er 17 keepertjes, waaronder 5 meisjes, aanwezig om te trainen.

Een bijzondere week, Hans is 24 maart jl. 70 jaar geworden en zal volgend seizoen niet meer in functie als materiaalman bij AFC 1 zijn. Hij gaat zogezegd met pensioen en wil zich wijden aan zijn andere liefhebberijen zoals fietsen en schilderen. Hans is een verdienstelijk kunstschilder met een herkenbare eigen stijl.

Ter gelegenheid van zijn verjaardag maakte ik afgelopen woensdag een fotoserie van zijn training waarbij opviel dat er een paar talentvolle keepertjes aan het trainen waren. En aan het eind van de training is een half uur lang een speciaal spel waarbij alleen met de handen de bal verplaatst mag worden, een soort handbal. En scoren mag alleen met de vuist.

Het is ook de enige training waarbij ik op het veld mag lopen tijdens de wedstrijd, ik sta er als het ware midden in. Heerlijk om zo foto’s te mogen maken. Ik heb deze serie opgedragen aan de jarige Hans. Als je van actiefoto’s houd is deze serie de moeite waard.

Tom Poederbach

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier