Hans en zijn keepertjes

Elke woensdag om klokslag 4 uur in de middag rijdt Hans zijn kar met hesjes, hoedjes, ballen en…. jawel heuse bekers het hoofdveld op en wordt er door hem aan de achterlijn, die grenst aan veld 2 training gegeven voor de jongste spelers van AFC, die in een team spelen waar nog geen vaste keeper is.

Hier kunnen zij  middels spel en eenvoudige instructie het gevoel van keepen onder de knie krijgen. Eerst wordt er geoefend in paren en naar elkaar over geschoten waarbij de tegenstander probeert de bal tegen te houden. In principe wordt er nog niet gedoken, maar wel het leren stoppen van de bal met de handen of de voeten. Hans ziet erop toe dat dat op de juiste manier gebeurt vooral met wat hoger aangeschoten ballen. Die vangtechniek brengt hij je bij.

Verder is er een spel waarbij van de achterlijn geschoten moet worden naar de 16m lijn, wie de bal op de lijn kan leggen heeft gewonnen, dat is veel moeilijker dan je denkt. Dus het spel eindigt met 4 finalisten, die hun bal zo dicht mogelijk bij de 16m lijn hebben gekregen en dat kan er ook 20 cm overheen zijn.

De winnaar van de finale krijgt meteen een wisselbeker uitgereikt. Alle bekers op de kar van Hans zijn wisselbekers, die mee naar huis mogen en je en week op je kamer kunt zetten. Daarna moet je hem weer terug geven.

Het laatste element bestaat uit een handbalachtig spel tussen twee teams. Wanneer je de bal te pakken krijgt, gevangen of van de grond geraapt moet hij binnen een seconde verder gespeeld worden en zo snel mogelijk in het doel van de tegenstander terecht komen. Het is een spel waarbij alleen de bal gegooid mag worden.

Het zijn vaak spannende potjes waar bij het flink toe kan gaan. De teams zijn vaak tegen elkaar opgewassen.  En gaat het gelijk op. Daarna is het opruimen en de beker uitreiking. Dan verdwijnt Hans van Rossum weer met z’n kar.
Hans is oud keeper en materiaalman van het eerste team van AFC.

Voor wie wil gaan keepen echt een leuk begin elke woensdag van 16.00 tot 17.00 op het hoofdveld aan de kant van veld 2 en dit geldt net zo voor de meiden als de jongens.

Je hoeft je niet aan te melden, je kunt er gewoon aan meedoen, al is het maar om het eens te proberen.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier