Haaglandia - AFC voorbeschouwing

AFC gaat in Rijswijk voor de vierde zege op rij

 

Zondag as. gaat de reis naar Sportpark Irene waar wij Haaglandia ontmoeten. Op het  Rijswijkse kunstgras wacht ons een geduchte  tegenstander. De afgelopen 3 seizoenen  speelde Haaglandia met behoorlijk succes (7e, 2e, 13e ) in de Topklasse.  AFC speelde in deze periode 2 keer gelijk in Rijswijk (2x 1-1). In 2011 werd met 5-3 verloren.  De periode hiervoor was AFC de bovenliggende partij.  In de Hoofdklasse wonnen wij op Sportpark Irene 4 keer op rij van Haaglandia, soms met hoge uitslagen. Als wij nog verder terug gaan komen wij uit bij FC Kranenburg dat op 1 juli 2005 fuseerde met RVC Rijswijk en ging spelen onder de naam Haaglandia.  Wij herinneren ons nog de spannende wedstrijden in de duinen van Ockenburg, de bijzonder hartelijke ontvangst aldaar en de parkeerbonnen na afloop!

 

Hoe vergaat het Haaglandia dit seizoen? De ploeg van Edwin Grunholtz startte iets minder dan gehoopt. Na een gelijkspel thuis in het openingsduel tegen WKE (2-2) en een 2-0 nederlaag tegen EVV in het verre Echt, volgde thuis een koude douche tegen HBS. De Kraaien toonden zich in de regioderby oppermachtig en wonnen met maar liefst 5-1, o.a. door 3 treffers van Jean-Paul Saeijs. Erkan Sensoy (overgekomen van Quick Boys) redde de Rijswijkse eer.  Ondanks deze zeperd werd afgelopen zondag in Noordwijkehout met 2-1 gewonnen van VVSB en dat mag een knappe prestatie genoemd worden. Ook nu vestigde Sensoy met 2 doelpunten de aandacht op zich. Maar er zijn meer opvallende spelers bij Haaglandia zoals Mourad Mghizrat en oud-prof Youssef El Akchaoui. Even leek het er op dat ook Nourdin Boukhari zich zou aansluiten bij de Rijswijkse selectie, maar dat gaat (voorlopig) niet door.

 

AFC kent dit seizoen een goede start van de competitie. Hoewel het openingsduel in Groesbeek tegen De Treffers nipt verloren ging, werd in de volgende 3 wedstrijden gewonnen. De achterhoede hield hierbij de nul en dat is voor aanstaande zondag en de bekerwedstrijd tegen FC Groningen de woensdag daarna een geruststellend gegeven. Hoewel trainer Willem Leushuis nog niet kan beschikken over enkele geblesseerde spelers lijkt hij, ondanks de voor hem korte voorbereidingstijd, al een goede balans gevonden te hebben in het elftal.

 

Wat gaat het worden zondag aanstaande? Op basis van de resultaten in de afgelopen seizoenen ligt een gelijkspel het meest voor de hand.  Kijken wij naar de resultaten van de laatste weken dan behoort een zege, de vierde op rij, voor The Reds zeker ook tot de mogelijkheden. Hopelijk zijn veel AFC’ers van dit laatste getuige. Aan de afstand hoeft het niet te liggen. Vergeleken met Echt, Haren of Emmen is Rijswijk bijna een thuiswedstrijd.

 

MvdW