GVVV - AFC voorbeschouwing en live te bekijken

Nu de wedstrijd AFC – ASWH wegens Corona problemen bij ASWH geen doorgang kan vinden, is ingelast GVVV – AFC, aanvang 14:30 uurDeze inhaalwedstrijd was eerder gepland voor dinsdag 30 november.

AFC stelt haar leden en andere belangstellenden in de gelegenheid de wedstrijd GVVV – AFC via een livestream te bekijken.

Lees hier de instructies hoe de wedstrijd live bekeken kan worden.
 

RUNNER UP AFC ONTMOET IN VEENENDAAL EEN ZEER GEMOTIVEERD GVVV

Als het allemaal goed gaat spelen we zaterdag in Veenendaal tegen GVVV, een inhaalwedstrijd, die in de plaats komt van het thuisduel tegen ASWH dat vanwege de Corona-situatie bij onze tegenstander op donderdag werd afgelast. Snel gehandeld, goed gedaan. Zo blijven we in de Tweede Divisie in deze moeilijke tijd nog een beetje aan de bal.

GVVV speelde de laatste wedstrijd op 6 november in Haarlem tegen Kon. HFC. Daarna werden de wedstrijden tegen AFC, ASWH en aanstaande zaterdag tegen IJsselmeervogels afgelast. In plaats van die laatste wedstrijd gelukkig een ingelast duel tegen AFC op Sportpark Panhuis. Helaas zonder toeschouwers, we kijken er niet eens meer zo van op. Dit keer slaan we dus de 75 kilometer lange rit naar de oude veenkolonie Veenendaal, inmiddels met 65.000 de derde stad van de provincie Utrecht, over. Gelukkig kan iedereen door een gemeenschappelijk initiatief van GVVV en AFC de wedstrijd online bekijken. Informatie daarover vindt u op elders op onze site.

De Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging, in 1947 opgericht, heeft de punten op dit moment erg hard nodig. Een blik op de ranglijst maakt dat heel duidelijk. Na elf wedstrijden bungelt GVVV met twee punten moederziel alleen onderaan, zeven punten achter ASWH, acht achter Kozakken Boys en tien achter Spakenburg. Wie had dat gedacht van deze sympathieke vereniging, die zich in 2016 direct plaatste voor de Tweede Divisie en zich daar in de afgelopen seizoenen manifesteerde als een stevige middenmoter. Niemand waarschijnlijk, en zeker niet in Veenendaal zelf, waar onder regie van trainer Jochem Twisker, met Spakenburg in 2014 nog algeheel amateurkampioen, weer gemikt werd op een succesvol seizoen. Tegen die achtergrond viel de openingswedstrijd op Sportpark Panhuis zwaar tegen, Rijnsburgse Boys was met 0-3 te sterk. Een week later werd in Werkendam met 1-1 gelijk gespeeld tegen Kozakken Boys en toen was er weer hoop dat de zware nederlaag tegen de Uien een incident was. Maar die hoop bleek ijdel want de volgende acht wedstrijden werden door GVVV verloren.

De Blauwen zitten dus in zwaar weer, maar hopeloos is het zeker nog niet. Genoeg voorbeelden die dat illustreren. Ook AFC stond wel eens stijf onderaan, zoals in seizoen 2017-2018. Na de winterstop begon het toen pas goed te lopen en werd een langer verblijf in de Tweede Divisie veiliggesteld, met ook nog een periodekampioenschap aan het eind. Dat mirakel werd vastgelegd in de video De wederopstanding van AFC (Zie de link hieronder). Mogelijk maakt GVVV aan het eind van dit seizoen een soortgelijke video. In de laatste wedstrijd tegen Kon. HFC werd in ieder geval het tweede punt van dit seizoen binnengehaald. Een knappe prestatie want HFC is vooral aan de Spanjaardslaan een zeer geduchte tegenstander. Een prestatie ook die hoop geeft voor een veel beter competitievervolg, niet meer onder leiding Jochem Twisker, die in oktober plaats moest maken voor Gery Vink. Vink is bij AFC zeer goed bekend als trainer/adviseur van TEC, maar natuurlijk ook van zijn succesvolle werk bij Ajax en Willem II. Een ambitieuze voetbalman, die, zo liet hij zijn nieuwe ploeg weten, wil trainen op Champions League-niveau, niet op amateurniveau. Kijkend naar de cijfers zal Vink vooral geschrokken zijn van de productiviteit van zijn team. 4 doelpunten in elf wedstrijden is natuurlijk bar weinig, Met 2 doelpunten is de van Spakenburg afkomstige Jordy Bitter topscorer, Hircham Haoudat, in 2020 actief in de jeugd bij NEC, en Kai Huisman, die overkwam van plaatsgenoot DOVO, maakten er ieder 1. Joshua Patrick scoorde dit seizoen nog niet nog niet voor GVVV. In de periode 2012-2015 speelde de razendsnelle aanvaller, samen mij zijn broer Enrico, 70 wedstrijden voor AFC 1, waar hij 15 keer scoorde en tekende voor 12 assists. Joshua en Enrico speelden bij AFC ook samen met Jonathan Richard die in de periode 2014-2019 142 keer uitkwam voor The Reds. Jonathan werd afgelopen mei gepresenteerd bij GVVV, na een kort verblijf bij HBOK. Helaas heeft zijn verblijf in Veenendaal maar kort geduurd. Na negen officiële wedstrijden, waarin hij ook vaak de aanvoerdersband droeg, is Jonathan onlangs om privé redenen gestopt bij GVVV.

Ook AFC startte de competitie met een forse (1-4) nederlaag. In Amsterdam ging Katwijk doelgericht te werk en richtte met zijn vlijmscherpe aanval de nodige schade aan in een fase waarin de gelijkmaker van The Reds meer voor de hand lag. Inmiddels weten we hoe belangrijk die uitslag was, want Katwijk staat niet alleen op kop maar doet dat ook met 9 punten voorsprong op AFC, de nummer 2 van dit moment. Na de openingswedstrijd deed de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd het prima met zes zeges en twee nederlagen. De thuisnederlaag tegen Jong Volendam was even onverwacht als teleurstellend. Gelukkig kon de volgende competitiewedstrijd op sportpark Goed Genoeg ruim (5-1) van Spakenburg gewonnen. Na een 0-0 gelijkspel tegen HHC Hardenberg werd afgelopen dinsdag in Rijnsburg de inhaalwedstrijd tegen de Uien in the dying seconds met 3-2. Raily Ignacio (openingstreffer) en Joël Tillema (2 penalty’s) scoorden voor AFC tegen hun oude vereniging. Raily maakte tot nu toe 9 van de 26 doelpunten van The Reds, de nieuwe spelers Splinter de Mooij (afkomstig uit de Feijenoord-jeugd) en Thomas Verhaar (oud-prof van o.a. Sparta en Excelsior) scoorden resp. 6 en 4 keer.  

Wat gaat het aanstaande zaterdag op Sportpark Panhuis worden? Ons aller eerste kan in ieder geval een zeer gemotiveerde tegenstander verwachten die onder regie van de nieuwe trainer Gery Vink er alles aan gaat doen om de eerste zege van dit seizoen te realiseren. Kijkend naar de resultaten in het verleden kunnen we vaststellen dat AFC het in Veenendaal meestal goed doet. Drie keer werd gewonnen van de Blauwen, één keer werd verloren. De laatste ontmoeting op Sportpark Panhuis was op 19 oktober 2019. AFC won toen met 1-3. Voor The Reds scoorden Yordi Teijsse (2x) en Raily Ignacio. Het was een vooruit gespeelde wedstrijd omdat AFC op 18 januari 2020 haar -met dank aan GVVV- 125-jarig bestaan vierde. Op 24 augustus 2019 werd het eerder dat seizoen een 1-1 gelijkspel, met doelpunten van Raily (het is geen verrassing) en Philip Ties. Opvallend is het dat GVVV het “over all’ beter doet in Amsterdam dan in Veenendaal. In Mokum is de balans in evenwicht. Al met al lijkt AFC aanstaande zaterdag de favoriet, maar let op: een blauwe kat in nauw maakt rare sprongen. Succes!

MvdW

Link: 31 mei 2018: De Wederopstanding van AFC (terugblik)