GVVV - AFC voorbeschouwing

WEER WINNEND AFC VERDEDIGT IN VEENENDAAL DE KOPPOSITIE 

Zaterdag as. gaat de 75 kilometer lange reis naar Veenendaal, een aantrekkelijk forensenstadje in de provincie Utrecht op de grens met Gelderland. Veenendaal werd al eens uitgeroepen tot groenste stad van Nederland, ja zelfs van Europa. Misschien een idee voor onze supporters om voor de wedstrijd tegen GVVV de omgeving per fiets te verkennen, want Veenendaal is ook uitgeroepen tot dé fietsstad van ons land. Hopelijk is het onstuimige weer van de afgelopen dagen dan wel voorbij. Dat zal komende zaterdag het voetbal op Sportpark Panhuis ook ten goede komen.

Aan de thuisbasis van de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging denken we met veel plezier terug want ons aller eerste trok hier twee keer aan het langste eind. Op 5 november 2016 was invaller Matthijs Jesse de grote man met twee treffers op het blauwe deel van Sportpark Panhuis. (Op het rode deel van het sportpark speelt DOVO, met nog steeds Enrico en Joshua Patrick in de gelederen). Ook Tom van den Brink scoorde toen voor AFC. In de slotfase redde Patrick Heesakkers de Veenendaalse eer. Na deze 1-3 zege volgde een 2-3 overwinning op het kunstgras van GVVV. Op 28 april 2018 opende Soufiane Laghmoudi fraai de score, waarna Raily Ignacio met twee goals The Reds in veilige haven leek te schieten. Een laat doelpunt van Simon Brouwer gooide nog bijna roet in het eten, maar Tom van den Brink bezorgde AFC, niet voor het eerst, in de 92e minuut toch nog de toen broodnodige drie punten. Tom is er door een langdurige blessure er zaterdag helaas niet bij, maar kan mogelijk dit seizoen toch nog even in actie komen en dat is heel goed nieuws. Thuis zag het er in de afgelopen seizoenen met een 1-1 gelijkspel (gelijkmaker Koen Bosma) en een 0-4 nederlaag heel wat minder florissant uit. Dit seizoen waren de rollen omgedraaid want AFC was GVVV op Sportpark Goed Genoeg met 4-0 de baas. Milan Hoek, Yordi (2x) en Kenny Teijsse maakten op 27 oktober 2018 de doelpunten

Al met al doet AFC het dus goed tegen de Blauwen uit Veenendaal. Hopelijk ook zaterdag, maar zeker is dat beslist niet. De ploeg van trainer Niek Oosterlee valt niet te onderschatten, zoals Kozakken Boys, IJsselmeervogels en De Treffers thuis ondervonden. In Werkendam werd het 2-5, in Spakenburg 1-2 en in Groesbeek 0-3. Aansprekende resultaten, die wel werden afgewisseld met mindere uitslagen zoals de thuisnederlagen tegen Jong Sparta (3-4) en De Treffers (1-2) en de 4-0 nederlagen buitenshuis tegen Kon. HFC en AFC. Al met al staan de Blauwen er met 31 punten op een dertiende plaats en dat is wat minder dan aan het begin van dit seizoen werd verwacht. Vorig seizoen werd GVVV met ongeveer dezelfde ploeg overtuigend zesde met 54 punten. AFC eindigde toen met 43 punten op de twaalfde plaats, maar drie punten verwijderd van een P/D -avontuur dat voor FC Lisse en TEC uiteindelijk niet goed afliep.

The Reds hebben deze competitie inmiddels 50 punten en hoeven dus voor een p/d scenario niet meer te vrezen. Voor de winterstop liep alles crescendo en 2018 kon worden afgesloten als koploper met ruime voorsprong op de concurrentie. In 2019 waren de resultaten duidelijk minder en nam IJsselmeervogels de koppositie over. Afgelopen zaterdag verloren de Rooien in Werkendam van Kozakken Boys en kon AFC door een thuiszege op Rijnsburgse Boys weer langszij komen. Na drie mindere resultaten thuis tegen Kon. HFC (0-0) en uit tegen De Treffers (1-1) en HHC (4-2) eindelijk weer een overwinning en dat geeft de Amsterdamse burger moed. Maar of we daadwerkelijk aan het eind van de competitie naar het Leidse Plein gaan valt moeilijk te voorspellen. In de vorm van voor de winterstop maken we met onze bloedgevaarlijke aanval beslist een kans, maar het is iedere week weer een zwaar examen. Zoals ook afgelopen zaterdag bleek tegen de Rijnsburgse Uien, die hun geel zwarte huid duur verkochten. De 2-0 zege was verdiend, maar heel veel verschil tussen beide ploegen was er niet.   

Ongetwijfeld zal GVVV aanstaande zaterdag willen laten zien dat de positie op de ranglijst niet spoort met de kwaliteit van de selectie. Met o.a. Roy Terschegget, Soffiani Laghmouchi, Simon Brouwer, Mart de Jong, Sherwin Grot, topscorer Jeremy de Graaf (12 goals) en Mo Bendadi is er veel klasse en talent aan boord. De uitwedstrijd van vorige week tegen het sterke Katwijk leverde daar het bewijs van. Grot zette de Veenendalers al snel op voorsprong na een voorzet van Laghmouchi, waarna Mengerink de gelijkmaker liet noteren voor de nummer drie van de ranglijst. Overigens een zeer omstreden doelpunt dat leidde tot het nodige tumult op en rond het veld. Tot overmaat van ramp scoorde de thuisclub direct na rust weer. Maar GVVV toonde veerkracht en zette Katwijk behoorlijk onder druk. Nadat Brouwer nog een flinke kans op de gelijkmaker had gemist was het aanvoerder Terschegget, volgend seizoen bij Spakenburg actief, die na een fraaie voorzet van Bendadi en een kopbal van Grot 2-2 liet aantekenen. In de spannende slotfase ontving Wilco den Hartog nog een rode kaart waardoor hij geschorst is voor het duel met AFC.

Wat gaat worden aanstaande zaterdag in Veenendaal? Als we alleen naar de ranglijst kijken is er weinig twijfel wie er met de drie punten vandoor gaat. De nummer dertien tegen de nummer één, dat zou toch moeten kunnen. Die conclusie zou je ook kunnen trekken als we de onderlinge wedstrijden op Sportpark Panhuis in herinnering brengen. Ook die werden door The Reds gewonnen, zij het dat het onze jongens in die duels niet aan geluk ontbrak en onze keeper Patrick Zonneveld weer eens in grote vorm stak. Maar aan de royale zege eerder dit seizoen op GVVV kwam beslist geen geluk of een bijna niet te passeren keeper te pas. De grote vorm van onze aanval was toen de beslissende factor. Hopelijk is die vorm er zaterdag weer, want we kunnen, alle mooie uitslagen in het verleden ten spijt, op heel veel tegenstand rekenen van de Gelders Veenendaalse Voetbalvereniging die, vrijuit spelend tegen de koploper, het thuispubliek zal willen verwennen met de vijfde thuiszege van dit seizoen. Aan onze jongen de schone taak de weer verkregen koppositie met verve te verdedigen. Succes! 

MvdW

Voor de voorbeschouwing op de website van GVVV klik hier