GVVV - AFC met verslag

Zaterdag werd de in januari geplande uitwedstrijd tegen GVVV al in het 1e officiële “inhaalweekend” van de 2e Divisie gespeeld.
AFC dankt GVVV heel hartelijk voor de medewerking niet op haar 125ste verjaardag, 18 januari 2020, naar Veenendaal te hoeven afreizen !

AFC begon in dezelfde opstelling als de laatste 2 wedstrijden.
In het eerste kwartier een wederom makkelijk combinerend AFC dat een aantal kansen creëerde met goed positiespel en een tegenstander die in haar thuiswedstrijd met 10 man een beetje angstig op eigen helft bleef hangen.
In de 27e minuut een aanval over rechts waar de weer goed spelende Johan Kulhan knap doorging en op zijn voorzet prima werd geanticipeerd door Yordi Teijsse: 0-1!
Op een vermeende “penalty situatie “ na en een 2 tal schoten naast en over de goal van Patrick Zonneveld hadden onze vrienden uit Veenendaal weinig in te brengen in de eerste helft.
AFC daarentegen had met iets minder nonchalance en meer geluk in de afwerking de 0-2 of zelfs 0-3 voor de theepauze kunnen laten aantekenen.

Na rust in eerste instantie hetzelfde spelbeeld: AFC controleerde de wedstrijd en het spel speelde zich af op de helft van de thuisploeg.
Het wachten was op de 0-2 …
Na een minuut of 10 kwam GVVV echter meer uit haar schulp en ging aanvallend en beter spelend op zoek naar de gelijkmaker. Een in deze fase slordig AFC liet de tegenstander in de wedstrijd komen. Een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van AFC waren het gevolg.
Onze technische staf reageerde in de 71e minuut op een wissel van GVVV met een tactische wissel Gevero Markiet voor Nick van der Velden.
Vrijwel in dezelfde minuut viel dan toch de gelijkmaker van de altijd gevaarlijke en geroutineerde spits van GVVV: Berry Powel. 1-1.
Voor onze jongens gelukkig tijdig de noodzakelijke “wake-up call” en we begonnen weer te voetballen en kansen te creëren.
In de 74e minuut een voorzet van de in de 64e minuut voor de lichtgeblesseerd Fouad Belarbi ingevallen Melvin Grootfaam die knap werd binnengeschoten door Raily Ignacio: 1-2!
Het wachten was op de 1-3 ..
In de 89e minuut, na een aantal speldenprikken, echter nog een grote kans voor de thuisploeg op de gelijkmaker middels een kopbal van Powel in het zijnet.

Extra tijd: 4 minuten.
Een diepe bal op Melvin, waarbij zijn aanname overigens volgens de GVVV spelers als hands werd beoordeeld, werd verlengd naar Yordi die met een droog schot de doelman kansloos liet en met zijn 2e goal van de wedstrijd zijn sportieve gram haalde op het fanatieke thuispubliek achter de GVVV goal: 1-3
Belangrijke overwinning in een altijd lastige uitwedstrijd in Veenendaal.

Volgende week uit naar Rijnsburgse Boys… Dat is niet al te ver van Amsterdam…
Het zou leuk zijn voor ons 1e daar veel AFC’ers te mogen begroeten!
Tot volgende week in de Bollenstreek!
Remco

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Dalian Maatsen, Jonathan Richard, Thomas van den Houten,  Milan Hoek, Kenny Teijsse, Nick van der Velden (71. Gevero Markiet), Fouad Belarbi (67. Melvin Grootfaam), Raily Ignacio (Djuric Ascencion) en Yordi Teijsse.

Voor de samenvatting en interviews zie ons AFC TV of klik hier

Voor foto's (Pro Shots) zie ons AFC Fotoalbum of klik hier