Gijs van Zetten van Zaterdag 1 naar AFC 1

Voor aankomend seizoen verwelkomt Trainer Uli Landvreugd Gijs van Zetten in zijn selectie. De doelman komt, net zoals Dean van Zwieten, over van AFC Zaterdag 1.


Foto: ©Headsprung  

'Ik ben op vijfjarige leeftijd begonnen met voetballen bij Almere City, alleen toen heette die club nog FC Omniworld. Tot mijn negende was ik veldspeler en stond ik voornamelijk achterin opgesteld. In de E junioren werd ik keeper en werd op die positie gescout door FC Utrecht'.


Foto: ©Headsprung  

Tot zijn 16e jaar heeft Gijs bij FC Utrecht gespeeld. Daarna – via een tussenstop bij Almere City – ging hij op zoek naar een goede amateurclub.

'Mijn pijlen waren eigenlijk alleen gericht op AFC. Ik speelde vroeger in de jeugd regelmatig tegen AFC, want de jeugdteams spelen vaak in hoge competities. Hier wilde ik het liefst naar toe. En omdat ik in Almere woon, is het ook goed te doen qua reistijd."


Foto: ©Headsprung 

"Om straks voor AFC 1 uit te komen betekent voor mij erg veel. Ik heb niet altijd geluk gehad in het voetbal en om dan bij AFC in het Eerste te keepen is een prestatie. En voor mijzelf de bevestiging dat ik goed bezig ben. Ik geniet van elke training en de keren dat ik al mee ben geweest naar een wedstrijd keek ik mijn ogen uit".

"Ik probeer ook zoveel mogelijk op te steken van Patrick Zonneveld, Dion Thomas en Jort Berghuis. En niet te vergeten van John de Lange, onze keeperstrainer, die ik al ken uit de Zaterdag 1. Met name op het gebied van positie kiezen en coaching. We lachen, gieren, brullen wat af met elkaar en daar geniet ik van". 

Wij wensen Gijs veel succes aankomend seizoen!