Geslaagde seizoen Kick Off 2015-16 met prachtige Persmap


In een overvolle achterzaal van het clubhuis vond gisteren, 10 september op uitnodiging van het Bestuur de Seizoen Kick Off ’15-’16 plaats.
Apotheose was ongetwijfeld de uitreiking van de veelkleurige Persmap aan de speciale gasten David Endt en Stanley Menzo. Hieraan vooraf werden de vele geledingen van AFC in beeld gebracht door middel van interviews met
betrokken clubgenoten.
De avond werd in goede banen geleid  door Mathijs Groenewoud van hetamsterdamsche voetbal.nl en graag geziene gast op sportpark Goed Genoeg

Het is half negen als vice-voorzitter Nicolaas van Ommeren het woord geeft aan voorzitter Ad Westerhof. Hij heet een ieder hartelijk welkom en stelt vast dat ook de vrouwen goed vertegenwoordigd zijn. Deze avond kan niet meer stuk!
Vervolgens draagt Ad het stokje over aan Mathijs Groenewoud, die door middel van interviews een beeld schetst van AFC aan het begin van het seizoen 2015-2016. Hoe staat de club er over de gehele breedte voor? Met de website gaat het in ieder geval uitstekend. Die is namelijk genomineerd voor de beste sportwebsite van Nederland. Hulde! Met de website gaat het in ieder geval uitstekend. En dan de onvolprezen jeugd van AFC, jeugdcommissie voorzitter Peter Dekkers en junioren A1 speler Max de Bruyne krijgen het woord.


De AFC-jeugd timmert flink aan de weg met de sterkste amateurjeugd van Nederland, fantastische voetbalkampen en een succesvolle voetbalschool. De interne competitie van de allerjongsten is op de zaterdagochtend een geweldig spektakel. Peter is er trots op. Ook op de inspanningen om de jeugd op de verschillende niveaus zo goed mogelijk te laten doorstromen naar de seniorenafdeling. Dat laatste onderkent ook Max de Bruyne die vorig jaar nog uitkwam voor AZ. Hij hoopt vurig op een plek in AFC 1 in de toekomst.


Hierna interviewt Mathijs Kees Bregman over het recreatievoetbal waaraan hij als trainer een belangrijke bijdrage levert. Kees heeft zelf op het hoogste profniveau in Duitsland gespeeld en probeert zijn ervaringen over te brengen op de grote groep enthousiaste spelers die hij onder zijn hoede heeft. Op een leuke manier, want van gedram is nooit iemand wijzer geworden.


Na de jeugd- en de recreatieafdeling richt Mathijs vervolgens de schijnwerper op de  vrouwen- en meisjesafdeling die AFC nog niet zo lang rijk is. Aan het woord komen Sandro Piqué en Loraine Parsser resp. trainer en aanvoerster van vrouwen 1. Sandro ervaart zijn trainerschap als een zeer aangename ontdekkingsreis en stelt vast dat vrouwen zich op en om het veld heel anders gedragen dan hij zelf in Zaterdag 1 gewend was. Desgevraagd noemt hij een kenmerkend verschil. Vrouwen willen perse een kleedkamer met spiegel, voor minder doen ze het beslist niet. Hij vindt dat AFC het vrouwenvoetbal heel serieus neemt, anders had het bestuur hem natuurlijk nooit aangesteld! Lorraine is het daarmee volkomen eens. Ze benadrukt het grote plezier dat zij en haar teamgenoten bij AFC beleven.

Hierna roept voorzitter Westerhof oud-eerste elftalspeler Frans van den Bor, kampioen in het seizoen 1955-1967 naar voren. Frans inmiddels 50 jaar lid van AFC, woont een groot deel van het jaar in Zuid-Afrika. Deze Kick Off is een mooie gelegenheid om hem het Ridderkruisje op te spelden. Onder applaus kwijt de voorzitter zich van zijn taak en is AFC een Ridder rijker.


Voor de pauze wil Matthijs nog van voorzitter Westerhof weten of AFC wel wil promoveren naar de tweede landelijke divisie. Dat is volgens Ad het geval, maar wel met de aantekening dat hierbij niet voldaan zal kunnen worden aan een aantal buitensporige eisen van de KNVB. AFC staat in dit opzicht beslist niet alleen. Zo denkt de tegenstander van aanstaande zondag, Kon. HFC,  er net zo over.


Na de pauze passeren de hoogste senioren teams de revue. Allereerst de zaterdag 1. In dit team treffen we een aantal spelers die terug zijn van weggeweest zijn. Zo ook Floris Dokkum die na een lange periode bij AFC zij geluk beproefde bij Aalsmeer. Floris is blij dat hij weer bij AFC voetbalt en hoopt met AFC 1 dit seizoen hoge ogen te gooien. Wordt AFC 1 kampioen? Die vraag houdt trainer Benno Nihom niet echt bezig. Doel voor hem is in de eerste plaats dat het team en de spelers zich in de loop van het seizoen goed ontwikkelen. Dat men daarbij ook ambitieus is is mooi meegenomen.


Roy Tular, die vervolgens aan het woord komt is het helemaal eens met Benno. De trainer van AFC 2 onderstreept het belang van het tweede als opleidingselftal. Hij hoopt en verwacht dat verschillende spelers in de loop der tijd nog een treetje hoger kunnen gaan spelen. Belangrijk is het dat deze groep regelmatig traint met de selectie van het eerste. Aldus wordt de stap omhoog een heel stuk makkelijker. Dat laatste beaamt tweede elftalspeler Danny Goedkoop die aan het eind van vorig seizoen al met succes inviel in het eerste. Hij hoopt zich dit seizoen in het tweede zo te bewijzen dat hij volgend seizoen definitief bij de A-selectie kan aansluiten.


Hierna is het woord aan de nieuwe trainer Bart Logchies, die AFC een droomclub noemt om te werken. De oefencampagne en start van de competitie zijn goed verlopen. Maar de verschillen tussen de Topklasseteams zijn klein. Veel wedstrijden worden niet voor niets in de slotminuten beslist. Het is dus zaak om steeds bij de les te blijven. Dat beamen ook Mark van den Boogaart en captain Magid Jansen. Mark komt over van Rijnsburgse Boys en heeft als terrier op het middenveld de nodige indruk gemaakt op het AFC-publiek. Hij voelt zich gelukkig al aardig thuis bij The Reds. Magid is blij met de succesvolle start van de competitie. Vorig seizoen lukte het in de eerste wedstrijden allemaal net niet. Hopelijk kan het  goede begin in de komende wedstrijden worden doorgezet. De groep heeft zeker in de breedte aan kracht gewonnen. Dat geeft meer concurrentie en dat vindt de captain van ons eerste een goede zaak.


Tot slot gaat Mathijs met de uitgenodigde David Endt en Stanley Menzo in gesprek. Als DWV’er heeft hij het in de 70-er jaren vaak moeten opnemen tegen AFC. Het voelde volgens David als een wedstrijd tussen kapitaal en arbeid, een hele ervaring! David heeft er plezierige herinneringen en vriendschappen aan overgehouden en komt nog graag op sportpark Goed Genoeg. Stanley Menzo is er na de winterstop als interim trainer in geslaagd het eerste van AFC in de Topklasse te houden. En topprestatie! Stanley heeft het graag gedaan voor de club waar hij al in de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005 trainer was. Hij hoopt in de nabije toekomst weer aan het werk te gaan bij een BVO, maar zal AFC blijven volgen.

Hierna is opnieuw het woord aan Ad Westerhof die David Endt en Stanley Menzo de Persmap 2015-2016 als eerste uitreikt. Ad onderstreept dat er weer veel tijd en moeite zitten in de totstandkoming van deze Persmap en dat je dat ook duidelijk kan zien aan de mooie vorm en de geweldige inhoud. Klasse!

Grote dank aan het redactieteam bestaande uit Bobby Gehring, Machiel van der Woude en André Wijnand, fotograaf Tom Poederbach, Herman de Rooij van drukkerij Palteam en de andere medewerkers waaronder Kees Gehring, die niet alleen met Hans de Bie en Gerard Trebert verantwoordelijk was voor de eerste Persmap in 1982 maar die 33 jaar later nog altijd een actieve bijdrage levert aan de totstandkoming van de Persmap. Bobby Gehring dient nog een keer apart genoemd te worden, want in een heel drukke periode als jonge vader heeft hij bergen werken verzet om de Persmap te laten zijn wat het is: een prachtig portret van een geweldige club.

MvdW

Voor de Persmap 2015 – 2016 klik hierFoto's: Arjan Anderiesen.