Finale promotiewedstrijd AFC O19-1 tegen Spartaan'20

Een seizoen van vallen en opstaan, 'ups and downs' , waarin de 019 net tekort kwam voor de titel in de 2e Divisie A. Vaak haalde AFC een positief resultaat tegen de topploegen in deze competitie, maar tegen de 'kleintjes' werd teveel gemorst. Zeeburgia ging er met het kampioenschap vandoor!

 

De 019 kon niet lang blijven hangen in het misgrijpen van de titel, want de zaterdag direct na het competitieslot volgde de 1e ronde van de playoffs tegen De Treffers. AFC toonde karakter tegen de formatie uit Groesbeek en liet duidelijk zien wie de baas was. Op een snikheet sportpark Goed Genoeg won de 019 na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 5-1.

In de tweede ronde wachtte Koninklijke HFC. Een bekende uit de competitie die Go Ahead Eagles uitschakelde. Het eerste half uur golfde op en neer, maar in het kwartier voor de pauze maakte AFC met drie snelle treffers het verschil. In een tijdsbestek van 10 minuten werd er voor de rust een 3-0 voorsprong genomen. Na rust ging Koninklijke HFC dapper op jacht naar de aansluiting met als gevolg de 3-1. AFC kwam hierna niet verder in de problemen en tekende voor het 4-1 slotakkoord.

Nog één duel is de 019 verwijderd van de terugkeer in de Eerste Divisie. Laatste te nemen horde: Spartaan'20. Zij rekenden af met achtereenvolgens Hollandia (5-4) en FC Den Bosch (2-1).

 

De steun hebben we hard nodig dus kom het elftal van trainer Michael Crombeen aanmoedigen aanstaande zaterdag om 15.00 uur bij Alphense Boys op neutraal terrein.

 

Come on you reds!!!!