FC Lisse - AFC Voorafje

Voorbeschouwing overgenomen van website FC Lisse

Al jaren speelt de FC in de oefencampagne tegen AFC uit Amsterdam. De traditierijke vereniging uit onze hoofdstad probeert zich net als FC Lisse te plaatsen voor de tweede divisie. AFC doet dit op zondag, FC Lisse op zaterdag. Komende zaterdag is de aftrap om half drie. Als alles mee zit gaat dit plaats vinden op ons biljartlaken: veld een.

FC Lisse en AFC hebben spelers in de selectie, die letterlijk de klap van de zweep kennen in verband met blessures aan de kruisband. Voor de FC Lisse-spelers Lars Rauws en Mo Messaoud is dit leed en de daarmee gepaard gaande herstelperiode achter de rug. Dit is nog niet het geval met AFC-spelers Tim Wulffraat en Pepijn Kluin. Mark van de Boogaart nam ongelukkig afscheid bij Rijnsburgse Boys tegen FC Lisse met een blessure. Ondanks dat is AFC-trainer Bart Lochies optimistisch gestemd. Lochies was vorig seizoen nog trainer van de amateurs van Ajax.

Een terugval na een kampioenschap is geen nieuws. Katwijk kan daar over meespreken. AFC werd de zondagkampioen in 2014. Vorig seizoen speelde AFC lange tijd in de onderste regionen om uiteindelijk naar het voorbeeld van Excelsior Maassluis naar boven te klimmen en een periodetitel te pakken. AFC komt daardoor dit seizoen pas in de tweede ronde van de KNVB-beker in actie tegen Emmen.

FC Lisse verloor in de voorbereiding de afgelopen twee seizoenen tegen AFC. In 2013 in Amsterdam met 2-1 (doelpunt FC Lisse van Roel de Goede), in 2014 op Ter Specke met 1-0.

AFC is net terug van een trainingskamp van vier dagen in Italië. Gespeeld werd tegen een tegenstander uit de serie D. En verloren met 3-1. Eerder won AFC bij ODIN'59 met 2-0. Uniek was dat dit duel wegens de storm van zaterdag 25 juli werd verplaatst naar zondag 26 juli.

Wie weet neemt AFC haar bekendste supporter Jack van Gelder komende zaterdag naar Lisse mee. De FC kent een redelijk fitte selectie. Geraldo Alberto Antonio is terug na een ziekte. Ook Mo en Koen Fokkema zijn weer terug op het trainingsveld. De blessure van Maik van Zanten, opgelopen tegen Noordwijk, valt mee. Het belooft een graadje of 24 te worden. Heerlijk voetbalweer komende zaterdag op Ter Specke. Vanaf half drie.