FC Lisse - AFC verslag

Onze vaste verslaggever MvdW was vandaag verhinderd. Nu het verslag van Hennie van de Weerd

AFC verliest belangrijke punten tegen FC Lisse

In een matige wedstrijd heeft AFC op een loodzwaar en mistig veld de punten in Lisse moeten laten. AFC verloor met 2-0 en blijft onderaan op de ranglijst staan. Andre Wetzel had er nog wel alle vertrouwen in, in de tweede helft. AFC was immers beter in de wedstrijd gekomen maar toen viel op het slechtste moment van de wedstrijd de 1-0. Wel of geen vrije trap, maar beste man van het veld Martin van Eeuwijk legde de bal met veel balgevoel panklaar voor Rik Vermeulen. De FC Lisse aanvoerder werkte gretig de 1-0 achter Patrick Zonneveld.

Wetzel: “Als je terugkijkt op deze wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. We speelden wel aardig alleen de laatste tien minuten voor de rust waren we behoorlijk slordig in balbezit. Wij leiden zelf de counters in voor onze tegenstander. Dat heb ik in de rust rechtgezet”.

Zodoende kon Rowdy van der Putten tweemaal gevaarlijk worden maar vergat hij af te ronden. Ook Vermeulen kreeg een uitstekende kans maar kwam ook niet tot een afronding vlak voor rust. Bij AFC waren de kansen op één hand te tellen en bleef het bij dreigen alhoewel Milan Hoek een goede kans kreeg om The Reds op voorsprong te zetten. Beide ploegen konden met de 0-0 nog zorgeloos de rust in.

Ploeteren in de tweede helft
Het was ploeteren geblazen in de tweede helft waar het veld steeds zwaarder werd. Met veel balverlies en foute inpassingen bij beide ploegen tot gevolg. Lisse spelmaker Martin van Eeuwijk had er weinig last van. De technicus strooide met passes of het een lieve lust was. Voor AFC was het moeilijk om een gaatje te vinden in de gelegenheid(s) achterhoede van FC Lisse. Niels Buijs verving Van Boxel centraal achterin omdat hij vader was geworden. Lisse coach De Ruiter moest noodgedwongen door de vele absenties gaan puzzelen om zijn achterhoede in elkaar te knutselen. Na afloop van de wedstrijd was hij dan ook zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd en het vasthouden van de nul.

Ervaren Derre Kwee geschorst.
Ook Wetzel mistte in Derre Kwee een ervaren speler in de achterhoede omdat hij was geschorst. Koen Bosma, net vader geworden begon op de bank. Bosma viel in de tweede helft het laatste kwartier in om AFC nog op het juiste spoor te zetten. Bosma had pech met een snoeiharde vrije trap. Met kunst en vliegwerk hield Wesley Storm zijn doel schoon en bleef de belangrijke 1-0 staan voor FC Lisse.

Balen
Milan Hoek baalde van het verlies. “Ja, dat doe ik zeker. We hebben FC Lisse niet echt in de problemen kunnen brengen en dat was het manco vandaag. Ik heb echt een fase gedacht dat we nu kunnen toeslaan. Maar toen kwamen we prompt achter met 1-0. Jammer dat de inzet van Koen niet de 1-1 opbrengt. Even later staan we achter met 2-0 door de goal van Rowdy van der Putten. Toen was de wedstrijd gespeeld.”

Doen wij zelf
Wetzel: “We creëren zelf de situatie waaruit Lisse voor de tweede keer kan scoren. Dan heb je een probleem bij AFC want wij maken heel moeilijk een goal. Natuurlijk gaan we er naar op jacht maar dan valt uiteindelijk de tweede goal uit een situatie die jezelf veroorzaakt. Ik had daarvoor al gewisseld hopende op de 1-1. Je kunt wel langer wachten maar de tijd tikt ook door. Ik dacht met twee andere spitsen valt dat doelpunt misschien wel. Maar dat bleek een illusie want die brengen dan ook niet wat je ervan verwacht. We hebben echt een probleem met doelpunten maken. De jongens werken er hard voor, daar is niets mis mee”.

Licht aan de horizon met Raily Ignacio?
Op de terugreis naar Amsterdam was er toch nog positief nieuws te melden voor de selectie. Aanstaande donderdag sluit Raily Ignacio aan bij de selectie van AFC waar hij zijn eerste training begint. Na de winterstop is de aanvaller speelgerechtigd en is hij de man die de ommekeer moet gaan brengen bij The Reds. Bij Kozakken Boys kwam hij niet meer aan spelen toe onder Danny Buis. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop is het zaak voor AFC om punten te sprokkelen. Volgende week staat GVVV op de rol. De bus parkeren voor het doel is een optie want de punten zijn heilig in de tweede divisie.    

Door Hennie van de Weerd   

Bekijk hier de samenvatting:

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier