FC Lisse - AFC met verslag, TV samenvatting en interview Benno Nihom

KOPLOPER AFC SPEELT DOELPUNTLOOS GELIJK IN LISSE

Op een totaal vernieuwd Sportpark Ter Specke heeft AFC dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. In een spannende, maar niet al te beste wedstrijd, waren FC Lisse en AFC niet in staat om aanvallend veel potten te breken. Sporadisch was het gevaarlijk voor beide doelen en het was dan ook niet verrassend dat het duel eindigde met een nul-nul gelijkspel. Omdat onze grootste concurrenten tegen elkaar gelijk speelden veranderde er niets in de top drie van de Tweede Divisie. AFC blijft na 27 wedstrijden koploper, op twee resp. drie punten gevolgd door Katwijk en Rijnsburgse Boys.

Vandaag spelen we tegen FC Lisse. De bus arriveert ruim op tijd en er is tijd genoeg om de nieuwbouw op  Sportpark Ter Specke in ogenschouw te nemen. We zien een knoert van en grote, multifunctionele sporthal en een zeer uitgebreide accommodatie van FC Lisse, verbonden door een verbindend entreegebied. Dat alles omzoomt door tien (!) voetbalvelden: FC Lisse, de Algeheel Amateurkampioen van 2008, klopt weer uitdrukkelijk op de deur van de superclubs in het amateurvoetbal. Prestatief is dat langzamerhand ook het geval. FC Lisse werd vorig seizoen kampioen van de Derde Divisie en staat nu op een achtste, bijna veilige plaats in de Tweede Divisie. Vooral thuis is de ploeg van Raymond Bronkhorst moeilijk te kloppen. HHC Hardenberg, HFC en Quick Boys wisten er o.a. niet te winnen. Uit wonnen de Blauw-Gelen van vv Katwijk en dat is maar weinig clubs gegeven. Geen makkie dus vandaag, of die er al zouden bestaan in de Tweede Divisie. Thuis werd eerder dit seizoen met 3-2 gewonnen van FC Lisse, maar wel met de hakken over de sloot. Het wordt ongetwijfeld een zware pot vandaag, die als we koploper willen blijven wel dient gewonnen te worden. Mochten Katwijk en Rijnsburgse Boys gelijk spelen dan is dat zelfs niet nodig.

We gaan het zien en als de ploegen het kunstgras betreden onder leiding van scheidsrechter Jorn te Kloeze zien we dat AFC aantreedt met dezelfde basiself als tegen Kozakken Boys, een week eerder. Dus met Tim Linthorst, Gladwin Curiel, Soufiane Hetli en Matthijs Jesse.  Gevero Markiet, Guus van Weerdenburg en Raily Ignacio zitten o.a. op de bank. Spllnter de Mooij en Joël Tillema zijn door blessures niet beschikbaar. Bij FC Lisse is er één wijziging ten opzichte van het duel tegen OFC afgelopen zaterdag. Franklin Lewis, die we nog kennen van Kon. HFC staat dit keer in basis, Remi van Ekeris, halverwege dit seizoen teruggekomen van een avontuur bij FC Emmen, begint vandaag op de bank.

Na het eerste fluitsignaal van Te Kloeze is het direct oppassen geblazen voor onze defensie na een ongelukkige kopbal van Matthijs die voor de voeten van Jaap Zwetsloot caramboleert. Gelukkig produceert Zetsloot  een afzwaaier. Hierna krijgt een voorzichtig combinerend AFC twee goede kansen. De eerste is na een solo van Segün Owobowale dwars door het centrum van de Lisse-defensie. De bal komt ten slotte voor de voeten van Kevin Visser die van dichtbij, schuin voor het doel die met de te zachte schuiver keeper Eik Cummins niet in de problemen brengt. Niet veel later noteren we een fantastische aanval van AFC, opgezet door Soufiane, die Segün dicht bij het doel kan afronden. Maar in plaats van te schieten geeft Segün de bal niet goed af en staat het na een kwartier spelen nog steeds 0-0. In deze fase heeft AFC het beste van het spel, o.a. door een mooie aanval over links waarbij Cody Claver, Matthijs en Soufiane betrokken zijn. Het levert niet meer dan een corner op. In de 26e minuut is het bijna aan de andere kant raak als een vrije trap op het middenveld na een kluts voor de voeten van Jeffrey Perez Stoof. Gelukkig gaat zijn schot net naast. Op een mooie diepe bal na van Soufiane op Melvin Platje, die de sprint net niet kan winnen van Perez Stoof, blijft het daarbij in de eerste helft. Hopelijk krijgen we na rust een paar doelpunten te zien. Tot nog toe voeren de defensies de boventoon in deze wedstrijd.

FC Lisse komt goed uit de kleedkamer en we mogen van geluk spreken dat de Geel-Blauwen in deze fase niet de leiding nemen. Een voorzet van Enzo Stroo wordt op een haar na gemist door de instormede Jaap Zwetsloot, waarna Toon en Jaap Zwetsloot het doel van Gijs van Zetten met enkele gevaarlijke kopballen onder vuur nemen. Na een kwartier ebt het offensief van FC Lisse weg en krijgen onze jongens weer meer vat op het spel. Maar soepel gaat het allemaal niet. Het weer werkt ook niet erg mee. Het regent inmiddels behoorlijk en met de krachtige wind en het gladde veld worden de omstandigheden er niet beter op. Trainer/coach Benno Nihom tracht met vijf nieuwe spelers tussen de 63e en 85e minuut de bakens doeltreffend te verzetten, maar meer dan enkele corners levert dit alles niet voor AFC op. In de 91e minuut is het bijna toch raak als Cody Claver een vrije trap neemt en keeper Cummins de bal via Tim Linthorst net naast stompt. Even later juicht heel Lisse als invaller Ludcinio Marengo er vandoor gaat na balverlies van Dalian Maatsen en de vrijstaande Björn Mussche bereikt. De bal vliegt in het net maar het doelpunt wordt afgekeurd omdat Mussche buitenspel staat. Niet veel later fluit scheidsrechter Te Kloeze voor het laatst en is de stand nog steeds hetzelfde als waarmee begonnen werd: nul -nul. Een uitslag die de wedstrijdlading goed dekt.

Na afloop van de wedstrijd vernemen we dat Katwijk en Rijnsburgse Boys tegen elkaar gelijk hebben gespeeld en dat er dus in de top niets veranderd is. Alleen HHC is weer wat dichterbij gekomen. Nog zeven wedstijden te gaan, AFC staat nog steeds op kop en heeft resp. twee, drie en vier verliespunten minder dan Katwijk, Rijnsburgse Boys en HHC. Er is per saldo dus nog van alles mogelijk. Zeker ook aanstaande zaterdag. Onze jongens spelen dan  thuis tegen Spakenburg, HHC tegen Katwijk en Rijnsburgse Boys tegen Kon. HFC. De spanning is echt om te snijden. Succes!

MvdW

Opstelling AFC: Gijs van Zetten, Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Cody Claver, Gladwin Curiel, Kevin Visser (’73 Noa Benninga), Segün Owobowale (’85 Gevero Markiet), © Milan Hoek, Matthijs Jesse (Guus van Weerdenburg), Melvin Platje (’63 Raily Ignacio) en Soufiane Hetli  (’73 Darren Maatsen).

Zie de TV samenvatting in ons AFC-TV of klik hier

Voor het interview met Benno Nihom klik hier