FC Lienden - AFC met verslag

AFC gaat in slotminuut onnodig ten onder in Lienden

Ver in blessuretijd verloor AFC van FC Lienden. Verdiend was deze nederlaag zeker niet. Na een zwakke start kwamen The Reds in de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en kon de 1-0 achterstand nog voor rust ongedaan worden gemaakt. In de tweede helft kwam AFC zelfs op voorsprong en lag een mooi resultaat in het verschiet. Maar in de slotfase van deze zeer spannende wedstrijd werden twee dekkingsfouten het team van trainer André Wetzel noodlottig. Al met al een ongelukkige nederlaag in een duel, waarin AFC zich zeker gelijkwaardig toonde aan FC Lienden en liet zien op de goede weg te zijn.

Vandaag reizen we af naar de Betuwe. Op Sportpark De Abdijhof  is FC Lienden de gastheer. Kunnen we tegen de ploeg van Hans Kraaij jr. na de zeges op IJsselmeervogels en De Treffers wederom een mooi resultaat boeken in dit nieuwe jaar? Eerder dit seizoen  werd met 0-1 verloren van de blauwe zebra’s in een wedstrijd met twee gezichten. De eerste 60 minuten was AFC een stuk sterker en werden heel wat kansen gemist, na de score van Nick Hak waren de rollen compleet omgedraaid op Sportpark Goed Genoeg. We zullen o.a. zien of we nu wél kunnen scoren. Met nieuwkomer Raily Ignacio in de punt van de aanval. Bij FC Lienden is linksbuiten Abderrahim Loukili na een kortstondig verblijf bij FC De Dijk sinds kort weer terug op het oude nest. Kijkend naar de spelerslijst kunnen we zien dat FC Lienden op volle oorlogssterkte aantreedt. Opvallend is dat spits Franks Wiafe, rechtsbuiten Jawad Bellasah en middenvelder Erik van Eem op de bank beginnen. Het zegt een heleboel over de kracht van de blauw-witte selectie. Bij The Reds ontbreken Marc van den Boogaart, Koen Bosma, Melvin Grootfaam en Sam Nijpels. Op het middenveld kiest André Wetzel dit keer voor Milan Hoek, in de aanval is Tom van de Brink vandaag de logische keus.

Als scheidsrechter Thijs voor het eerst gefloten heeft gebeurt er een tijdje bar weinig op het vernieuwde kunstgras van De Abdijhof. Onze jongens starten behoudend, veel spelers achter de bal, FC Lienden valt aan, maar gevaarlijk is het nog niet. Langzamerhand dringen de discipelen van Hans Kraaij jr. meer aan en moet Derre Kwee Nick Hak afstoppen ten koste van een gele kaart. Een zware last voor Derre, zo vroeg in de wedstrijd, maar het lijkt hem in de rest van de wedstrijd niet te hinderen. Hij geeft zich voor 100% en is een dragende kracht op middenveld. Na de gele kaart wordt de vrije trap van Mo Bendadi naast gekopt door centrumverdediger Leon Broekhof. Niet veel later meldt Danny van den Meiracker zich aan front, maar zijn kopbal na een misverstand tussen Derre en Raily Ignacio wordt door Patrick Zonneveld vakkundig naast getikt. Langzamerhand kruipen onze jongens wat uit hun schulp en sluiten de linies beter op elkaar aan. Enkele corners volgen elkaar op en uit een korte corner knalt Tom van den Brink net naast. Er is bijna een half uur gespeeld en AFC heeft het heft inmiddels in handen. Toch valt de goal in deze fase aan de andere kant. Een fantastische voorzet van Bendadi over heel wat meters wordt door Van den Meiracker, die weggelopen is uit de rug van Magid Jansen, even fraai ingetikt. 1-0,  maar anders dan in de thuiswedstrijd tegen FC Lienden, laat AFC zich door deze achterstand niet intimideren. Raily gaat voorop in de strijd, kapt, draait dat het een lust is maar vooralsnog verdwijnt een te zacht schot in de handen van keeper Jan Schimmel. Even later is het wel raak als een voorzet van Raily niet goed verwerkt wordt door Jermo Wilsterman ,Matthijs Jesse de bal oppikt en Schimmel vervolgens prachtig uitspeelt. Het is 1-1 en dat blijft het tot de thee, ook omdat een striemend schot van Tom uit een corner over vliegt. 

In de rust is ‘vriend en vijand’ het er over eens dat de tussenstand de verhoudingen goed weer geeft. FC Lienden was in het begin veel beter, daarna was AFC de bovenliggende ploeg. Wat gaat het in de tweede helft worden? Beide ploegen starten ongewijzigd. De eerste kans is voor FC Lienden. Bendadi schiet op doel en Van den Meiracker raakt de bal zo dat hij over het doel vliegt. Onze defensie is gewaarschuwd! Onder impuls van Jonathan Richard, die een paar keer met een indrukwekkende rush het spel verplaatst, meldt AFC zich weer voor het doel van Schimmel die, bij hoge uitzondering, in de 67e minuut in de fout gaat. Een stuiterbal van Tom van den Brink stuit van zijn borst terug en Raily is er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Het is 1-2 en Hans Kraaij wisselt Loukili voor Bellasan. Even later is het bijna 1-3 na een combinatie tussen Raily en Derre, maar laatstgenoemde schiet de bal rand strafschopgebied over.  Heel erg jammer want de wedstrijd zou dan zeker in ons voordeel zijn beslist. Nu houdt het Chelsea van de Betuwe moed en heeft met Mo Bendadi een speler van eredivisieniveau in huis. Zijn passes zijn van grote schoonheid. Zo ook in de 78e minuut als een hoge bal van Bendadi wordt doorgekopt door Van den Meiracker en Bellasan de bal van rechts voor schuift. De teen van Hak (!) is net genoeg om Rob Rietveld en Patrick te verrassen en het is 2-2.  Kijkend naar de beelden overigens een goal die nooit had mogen gelden, want vooraf aan de pass van Bendadi wordt Raily tegen de grond gewerkt door Broekhof, die zich over zijn actie verontschuldigt bij onze spits.

Nog ruim tien minuten te gaan en er is nog van alles mogelijk. Wat moeten onze jongens doen? Het gelijke spel verdedigen met elf man voor de pot of ook kiezen voor de aanval in de hoop op een fantastische overwinning. Gekozen wordt voor het laatste, uiteraard met alle risico’s van dien. Het is spannend voor beide doelen. Op een diepe bal van Bendadi (!) op Bellasan stormt Patrick zijn doel uit, raakt de bal half, de terugspringende bal wordt door Bellasan weer ingeschoten, maar Thomas van den Houten redt met het hoofd op de doellijn. Aan de andere kant is Raily voortdurend gevaarlijk, maar mist net dat beetje geluk dat hem echt toekomt. De klok loopt door en we zijn inmiddels ver in blessuretijd. Nog eenmaal proberen we het, de bal wordt onderschept en komt bij Bendadi. Dat weet je het wel. Een mooie bal op maat volgt op Bellasan. Magid werkt de bal niet direct weg en wordt vervolgens verrast door de lepe spits. Het is 3-2 voor de thuisploeg in ‘the dying seconds’. Scheidsrechter Thijs laat nog aftrappen, we proberen het nog één maal, maar het is tevergeefs. Het thuispubliek juicht, voor alles wat AFC is zijn de druiven natuurlijk heel zuur. Zo dicht bij een mooi resultaat en dan dit. Het is niet anders. Ondanks de teleurstelling kunnen onze jongens terugzien op een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Voor de resterende veertien wedstrijden is er perspectief voldoende om nog veel wedstrijden in ons voordeel te beslissen. Te beginnen over twee weken thuis tegen Rijnsburgse Boys. Succes!

MvdW

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Marien Willemsen, Rob Rietveld, © Magid Jansen, Thomas van den Houten, Jonathan Richard, Derre Kwee, Milan Hoek, Tom van den Brink, Raily Ignacio en Matthijs Jesse (80’ Ilias Zaimi).

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Bekijk hier de samenvatting: