FC Den Bosch O21 - AFC O21 5-1

Je hebt van die dagen,…

De AFC-bus naar Den Bosch arriveerde ongeveer een uur te laat vanwege wegwerkzaamheden op de A2. Hierdoor startte de wedstrijd in Stadion De Vliert tegen FC Den Bosch O21 ca. 15 minuten later.

Na ongeveer een half uur spelen botste de uitkomende AFC-keeper tegen AFC’s  linker centrale verdediger en landde verkeerd. Door de ongelukkige val moest de keeper vervangen worden.  De wedstrijd was tot dan toe in evenwicht waarbij AFC iets meer balbezit had.  AFC had in de vorm van een aantal vrije trappen en corners wat mogelijkheden om tot kansen te komen. Dit leidde tot één  moment waarbij de rechter centrale verdediger van AFC de bal van een meter of vijf  over het doel volleerde. Helaas bereikten de overige vrije ballen en corners niet het gebied voor de goal om tot gevaar te komen.  Zo’n vijf minuten voor de rust wordt er schuin buiten de 16 meter, te makkelijk, een vrije trap weggegeven door AFC. Deze eerste vrije trap van FC Den Bosch in de "gevarenzone" zorgde wel meteen voor resultaat. De bal vloog tot ieders verbazing in éénkeer het AFC doel binnen. Vier minuten later krijgt FC Den Bosch een penalty. De fysiek sterke aanvaller van FC Den Bosch kruist, in een sprintduel, handig voorlangs bij de AFC’s rechter centrale verdediger die de benen van de aanvaller aantikt. De penalty wordt meedogenloos genomen 2-0. Rust.

Hoewel AFC na de rust met optimisme aan de tweede helft start en de ingevallen linker vleugelverdediger over de linkerflank voor sterke nieuwe impulsen zorgt, is het na 10 minuten toch raak voor FC Den Bosch. Via de enige goal uit  “normaal” veldspel maken de Bosschenaren de 3-0. AFC lijkt verslagen maar 5 minuten later maakt AFC’s linker centrale verdediger, die 5 keer scoort in de laatste 6 wedstrijden, de 3-1. Met nog een half uur te spelen en een aandringend AFC lijkt het er toch nog in te zitten. De tweede penalty voor FC Den Bosch O21 in de 70e minuut, na een handsbal van AFC, maakt aan deze hoop echter een eind. Ná de 4-1 dringt AFC nog wel aan maar tot kansen komt het verder niet meer. In een situatie waarbij de AFC-keeper de bal vervolgens hard tegen de rechter centrale verdediger van AFC aanschiet , die op de rand van de 16 meter staat,  vliegt de bal met een boog terug het eigen doel in, 5-1. Een symbolische afsluiting,  in de 88e minuut, van deze middag.

AFC was optisch wellicht de bovenliggende partij in Den Bosch. De Bosschenaren speelden echter goed georganiseerd en aanvallend was AFC niet geraffineerd genoeg om de mogelijkheden die ontstonden uit te spelen.  Neem daarbij twee penalty’s, de vrije trap en het eigen doelpunt en je speelt een kansloze partij.

Het blijft spannend in de 3e Divisie en AFC O21 is nog volop in de race voor een promotieplek.

Zaterdag 30 october 2021 :  AFC O21 – Fortuna Sittard O21 om 17:15 uur.