FC Chabab - AFC voorbeschouwing

 AFC gaat tegen stadgenoot Chabab voor het volle pond

Zondag aanstaande gaat de ditmaal korte reis naar Sportpark Spieringhorn bij de Haarlemmerweg, al waar wij FC Chabab treffen in  een heuse stadsderby.
De in 1983 opgerichte vereniging speelde tot voor kort op sportpark Riekerhaven, waar de accommodatie ver beneden (Topklasse)  peil was.  Het bestuur van FC Chabab slaagde er ten slotte in een ander onderkomen te vinden.
Na veel overleg met diverse verenigingen werd uiteindelijk met DWS een fusie beklonken , die op het allerlaatste moment echter (voorlopig?) werd afgeblazen. Wel kon Chabab met ingang van dit seizoen terecht op het sportcomplex van DWS, waar het tot nog toe zeer succes vol is. Tegen nieuwkomer Juliana ’31, WKE en HBS werd met resp. 5-0, 2-0 en 3-1 zeer overtuigend gewonnen. Uit ging alles echter verloren. HSC’21, EVV en VVSB waren met resp. 7-1 (!), 1-0 en 4-1 te sterk.  

Als deze trend zich voortzet  gaan onze jongens een lastige middag tegemoet op een moeilijk te bespelen veld.  Chabab moet het in deze stadsderby wel doen zonder de geschorste captain Jamal Dibi, die het kloppend hart is van de ploeg van trainer Alami Ahannachl. Dibi scoorde dit seizoen niet alleen 3 keer, maar was ook vaak betrokken bij de andere 9 doelpunten, die de nieuwe spelers  Geoffrey Verwey (afkomstig van IJsselmeervogels), Melvin Grootfaam (Telstar), Bilal el Yacoubi (Alphense Boys) en Cino Felixdaal (Almere City FC) maakten.

Ondanks de goede thuisresultaten, de aanwezigheid van enkele oud-profs  en de technische kwaliteiten van FC Chabab is AFC beslist niet kansloos op Sportpark Spieringhorn. Vorig seizoen werd uit  gewonnen van Chabab. Jasper de Haer en Bas Ent maakten op 7 oktober 2012 voor ons de doelpunten. Bovendien is  de selectie van trainer Willem Leushuis dit seizoen  in uitwedstrijden beslist niet zwakker dan thuis op Sportpark Goed Genoeg . ‘Last but not least’  is AFC dit seizoen uitstekend begonnen.
Na 4 achtereenvolgende overwinningen werd zondag jl. in een aantrekkelijke wedstrijd nipt verloren van koploper Leonidas, dat afdoende liet zien niet voor niets  5 keer gewonnen te hebben. Toch was AFC heel dicht bij een gelijkspel, maar enkele opgelegde kansen werden in het laatste kwartier helaas niet verzilverd. Verder  bleek Leonidas keeper Raymond Homoet ook in deze fase van de wedstrijd een geweldige sta in de weg.

Over keepers gesproken, aanstaande zondag staat Youssef el Abdalaoui bij AFC onder de lat tegen zijn oude club, waar hij 5 seizoenen met succes keepte. Hopelijk toont hij  vormbehoud  in deze derby, want  Youssef manifesteerde zich in de afgelopen wedstrijden als een  uitstekende  sluitpost van The Reds.  Youssef werd bij Chabab opgevolgd door Rinaldo O’Neil, die vorig seizoen bij EDO op doel stond.

Wat gaat het worden tussen de nummer 8 (Chabab) en nummer 4 (AFC) van de ranglijst? Wanneer wij nog even kijken naar de onderlinge resultaten in competitieverband (1 x 2-1 winst AFC en 3 x 1-1 gelijkspel) lijkt een gelijkspel de meest  voor de hand liggende uitslag. Hopelijk staan onze spitsen  op scherp en zit er voor AFC meer in het vat. The Reds gaan in ieder geval voor het volle pond.
Laten wij ook hopen dat veel AFC’ers getuige zullen zijn van deze ongetwijfeld spannende derby.  Ons aller Eerste kan deze support heel goed gebruiken.
De wedstrijd op Sportpark Spieringhorn (DWS) begint om 14.30 uur. Vooraf  (12.45 uur) speelt de F 3 van DWS/Chabab tegen de F 3 van AFC. Komt dat (ook) zien!

MvdW