Excelsior M. - AFC met voorbeschouwing

Onze hoofdmacht op verplaatsing naar Maassluis .

Op de eerste februari, zaterdag aanstaande dus, gaat de bus naar Maassluis waar de Reds het opnemen tegen Excelsior. Bij AFC is de ziekenboeg aan het leeglopen en ook de schorsingen zijn grotendeels voorbij. Dat belooft dus veel goeds en het mooie resultaat thuis tegen de Spakenburgers kan wellicht worden gecontinueerd.

Als we naar de ranglijst kijken is het verschil in punten weliswaar 11 punten in het voordeel van onze boys. Excelsior is nogal wisselvallig .Winst en verlies volgen elkaar regelmatig op en dat breekt de ploeg op in de ranglijst. Vorig jaar verspeelde AFC drie wedstrijdpunten in Maassluis, maar AFC was toen al kampioen .

Het jaar daarvoor trok AFC de punten over de streep en speelde zich daarmee aan het eind van de competitie veilig met een 1-0 winstpartij. Een narrow escape !

Kortom, met scorebord journalistiek wordt dit treffen niet beslist. Als onze hoofdmacht in het spoor wil blijven van de koplopers moet er zaterdag gewonnen worden en met de juiste stemming en focus is dat zeker mogelijk.

Aan de ontvangst zal het echt niet liggen. Elk jaar, na de wedstrijd, is het een schitterend tafereel in het supporters/spelers home wat nog het meeste lijkt op een heel gezellige apres ski bar. Heel toepasselijk in deze tijd van het jaar en absoluut uniek in onze competitie. Voor de meereizende supporters van AFC altijd een feest ter herkenning en een beloning voor de ondernomen reis. Als er dan ook nog gewonnen wordt door de onzen is het natuurlijk nog leuker!

Maar zover is het nog niet. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Vermeldenswaard is nog dat onze tegenstander op haar website een rubriek heeft waarbij een vrijwilliger wekelijks wordt uitgekozen voor een bloemetje. Een mooi initiatief lijkt mij !!

Tot ziens in Maassluis .

Jonkheer Adrien van Rossum de Gaulin jr.