Excelsior M. - AFC met verslag, TV samenvatting en foto's

Na een mistige rit aangekomen in Maassluis meldde onze webmaster Hans Elias dat onze vaste verslaggever Machiel van der Woude  privé verhinderd was en of ik misschien deze keer het verslag voor mijn rekening wilde nemen? Hij maakt een geintje, dacht ik, maar na het geweldige spel van AFC in de eerste helft, besloot ik in de rust hem te bevestigen het verslag te schrijven.

Zoals gezegd, onze jongens speelden een puike wedstrijd, iedere speler bracht wat de AFC – supporters hoopten met al na 6 minuten een mooie en krachtige goal van Koen Bosma, 0-1!
Jammer was, dat de verder uitstekend spelende Sam Nijpels een foutje moest corrigeren door op de rand zestien een overtreding te maken en uit de toegekende vrije trap scoorde de boomlange spits Kevin Vink de 1-1 en dat al 5 minuten na ons openingsdoelpunt. Jammer, want AFC was heer en meester op het natte kunstgras.
AFC liet zich echter niet ontmoedigen en controleerde de wedstrijd met zeker 70 procent balbezit en de ene mooie na de andere mooie aanval, via links en rechts volgde. Het enige wat je kunt zeggen is dat het 1 of 2 doelpunten had moeten opleveren. Excelsior Maassluis ging opgelucht bij de rust met 1 -1 de kleedkamer in.  

Tijdens ons balletje gehakt in de rust spraken enkele Maassluizenaars hun bewondering uit voor ons team, altijd leuk om te horen, maar daarmee hadden we de wedstrijd nog niet gewonnen.

Ongewijzigd vervolgden de onzen ook in de tweede helft hun dominante spel maar in de 10e minuut kantelde de wedstrijd volkomen onverwacht.
Met veel AFC-spelers voor de bal was er onnodig balverlies op de helft van Excelsior en door een scherpe counter werd één van hun spelers de diepte ingestuurd en onze keeper Patrick Zonneveld kwam goed uit zijn doel. Beide spelers kwamen tegelijk bij de bal, waardoor er een botsing ontstond. Eigenlijk kon onze keeper er niet veel aan doen, maar de scheidsrechter volgde consequent de regels en zag dit als het stoppen van een doorgebroken speler en trok de rode kaart.
Onze trainer Ton du Chatinier moest daardoor de ook voor de rust lekker spelende Tom van den Brink inwisselen voor onze tweede keeper Laszlo Sandor, die gelijk een prima start had door direct met zijn eerste balcontact de toegekende vrije trap uit de bovenhoek te ranselen.
Vanaf dat moment werd het een andere wedstrijd. Excelsior rook met één man meer hun kans en gooide de beuk erin, aangevoerd door twee nieuw ingebrachte spelers, waarvan er één binnen 5 minuten al een gele kaart te pakken had door Sam Nijpels te torpederen.
Hoe consequent de scheidsrechter tot nog toe gefloten had, nu raakte de in het geel geklede arbiter een beetje het spoor bijster en liet aan zijde van Excelsior veel toe. Helaas liet AFC zich overdonderen en in plaats van het voetballend op te lossen, wat ook met 10 man makkelijk gekund had, gezien het technische surplus van AFC, ging men mee met het opportunistische voetbal van onze tegenstander. Maar ook met 10 man creëerde AFC nog de beste kansen. De mooiste kwam via jonathan Richard, die onverwacht na goed doorzetten de bal veroverde op de helft van Excelsior en aangekomen op de achterlijn de bal strak voortrok. Helaas kwamen de aanstormende Koen Bosma en Melvin Grootfaam allebei een paar centimeter te kort om deze fraaie actie af te ronden.
De sfeer op het veld werd er niet beter op, omdat Excelsior ondanks de numerieke meerderheid geen grip op AFC kon krijgen. Vlak voor tijd werd Melvin weer eens zwaar van achteren getackeld en in zijn val raakte hij één van de spelers van Excelsior. De scheidsrechter, die veel fysiek geweld van onze tegenstander door de vingers had gezien, zag in deze beweging een opzettelijke trappende beweging en trok, na enige consternatie in het veld, een directe rode kaart. De aanstichter van het gehele gebeuren, kwam er met een gele kaart vanaf.
Met 9 man wist AFC ook in de laatste 5 minuten goed stand te houden om zo toch een punt aan de wedstrijd bij de Algemene Kampioen van Nederland 2015 – 2016 over te houden. Geen slecht resultaat.
Na de wedstrijd waren we ook blij met één punt, maar gezien ons goede spel in de eerste helft wellicht toch (weer) iets te weinig.
Volgende week eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op zondag. AFC – Jong Twente, 18 december om 14.00 uur op Goed Genoeg. Tot volgende week.

Amel Vroege 
Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Glenn van Zoolingen, Guido Moelee (83’ Jordi van Gelderen), Sam Nijpels, © Magid Jansen,  Johan Kulhan, Jonathan Ritchard, Daan Sutorius, Tom van den Brink '57 Laszo Sandor), Koen Bosma en Melvin Gtootfaam
Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Bekijk hier de samenvatting: