Excelsior M. - AFC met verslag

AFC SLAAT IN DE SLOTFASE TOE IN MAASSLUIS

Met een nieuw kunstgrasveld, bijna geen blessures en een recordtemperatuur voor de eerste februari konden we ons opmaken voor een mooie voetbalmiddag.
Nog niet eens zo lang geleden stond er op dit moment in het jaar ons nog een heuse Elfstedentocht te wachten. Maar als gezegd, vrolijk lenteweer met een iets te harde wind die later op de middag gelukkig afnam.
Zo zat er wel veel mee op 1 februari.
AFC kwam binnen de lijnen met ongeveer dezelfde elf als vorige week tegen Spakenburg. Alleen Raily Ignacio was dit keer de aanvalsleider na een week schorsing en Jordy Teijsse was op de bank, herstellende van een griepje.
The Reds begonnen goed aan de wedstrijd met volop balbezit en een heleboel dreiging voor het doel van Excelsior.
Robert Schilder opende sterk op het middenveld en in de 10e minuut resulteerde dat in een overtreding op zo’n 5 meter buiten de 16 aan de linkerkant. De aanwezige AFC-ers bespraken deze mogelijkheid maar concludeerden dat wij eigenlijk nooit een doelpunt zagen uit “dooie momenten“.
Achter de bal Damian Maatsen en Robert Schilder.
Al tijdens de aanloop van Maatsen kon je zien (althans uw verslaggever) dat dit anders was dan wij de laatste jaren hadden gezien . De aankondiging: ‘die gaat er in!’ was niet alleen overbodig maar werd door alle aanwezigen ook zo gevoeld. Schitterend in de korte hoek. 0-1 voor de onzen.
Vlak daarna een bijna “Barca combinatie door het midden van de verdediging maar het doelpunt bleef uit.
Nog even was het balbezit en de aanvallen voor AFC maar gaandeweg, zo’n vijf en twintig minuten voor de pauze, is de wedstrijd geheel gekanteld.
Excelsior valt aan en na een pas “over de hele “ neemt de linkerspits van Excelsior de bal ineens op de pantoffel.  De bal raakt een AFC been en caramboleert in de hoek, 1-1-.
Nog geen 10 minuten later grijpt de AFC verdediging met een sliding in. De aanvaller van de thuisclub gaat neer in de 16 en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip.
Zo kijkt AFC vlak voor rust tegen een 2-1 achterstand aan.

In de rust worden de zaken nogal grondig besproken en AFC knalt er na de pauze van meet af aan bovenop ! Het spelbeeld van de eerste 25 minuten is weer terug. AFC combineert dat het een lieve lust is . Alles lukt ……. behalve scoren.
De tijd begint te dringen als Raily Ignacio overduidelijk naar de grond wordt getrokken maar de scheidsrechter wuift dat weg . Nog geen 5 minuten later een tackle op de enkels van Ignacio . Dit keer kan de scheidsrechter er niet meer om heen.

Onze aanvoerder Milan Hoek achter de bal en de AFC-ers hopen heel hard dat de keeper of de staf van Excelsior geen eerdere penalty’s van Milan hebben gezien. IJdele hoop dus. Milan stift de bal als een echte Panenka imitatie en de keeper glimlacht, staat stil en vangt de boogbal.

Nog een klein kwartier. De situatie is nijpend. Dan komt de ingevallen Tim Linthorst aan de bal en schiet op doel. Via een woud van benen verdwijnt de bal in de korte hoek. 2-2 !
The Reds verslappen niet. Kansen voor de eveneens ingevallen Jordy Teijsse, Ignacio en zelfs voor Johan Kulhan worden niet succesvol afgerond.
Met nog enkele minuten op de klok, een vrije trap voor AFC net rechts  buiten het 16 meter gebied. Achter de bal Maatsen en Schilder. De verwachtingen zijn dit keer wel hoog gespannen bij de AFC supporters achter het doel. Met het geoefende oog van een chirurg krult Robert Schilder de bal loepzuiver net boven de verbouwereerde doelman in het vijandelijke doel. 2-3 !!
Wat een ontlading. Wat volgt is een zenuwslopende 4 minuten extra tijd, die door Melvin Grootfaam op onnavolgbare wijze aan de zijlijn in de buurt van de cornervlag glimlachend wordt volgemaakt.
Einde wedstrijd en alle AFC-ers op en buiten het veld zijn blij met deze mooie drie punten. Het ging absoluut niet makkelijk maar vriend en vijand waren het er over eens: Zeer zeker verdiend.
Na afloop in de fantastische businessclub/ bierstube was het heel prettig toeven.
Leuke mensen, prima sfeer en op alle gebieden een van de smaakmakers in onze competitie !

Jhr Adrien van Rossum de Gaulin jr

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan,  Gevero Markiet, Cody Claver (69. Tim Linthorst), Kenny Teijsse, Dalian Maatsen, Milan Hoek, Robbert Schilder, Fouad Belarbi (58. Jordy Teijsse), Raily Ignacio, Melvin Grootfaam

Voor de TV samenvatting en interview zie AFC TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier
L