EVV - AFC 1 - 2; zie verslag, foto's en beeldverslag

AFC behaalt zijn tweede achtereenvolgende overwinning.
In Echt in het mooie Limburg bracht Daan Sutorius in de 46e minuut de 0-1 op het scorebord. In de 80e minuur verhoogde Jonathan Richard de stand op 0-2. Ver in blessuretijd scoorde EVV het tegendoelpunt.
Fiere koploper is debutant OJC Rosmalen. AFC is nu één punt van de 2e plaats verwijderd (FC Lienden), hoewel op doelsaldo de 9e plaats wordt ingenomen. Liefst 9 clubs hebben evenals AFC 6 punten.

Onderstaand verslag van de website van EVV

EVV heeft zondagmiddag de punten aan AFC moeten laten. Gezien het spelbeeld en de kansen in de eerste helft, had er voor de blauwwitten meer in het vat gezeten.

In de eerste helft kreeg EVV een aantal dikke kansen om de regerend kampioen op achterstand te zetten. In de 11e minuut zette Stan Rullenraad met een mooie dieptepass Mike Verheijen vrij voor het AFC-doel. De inzet van Mike werd gekeerd door Youssef El Abdallaoui. De rebound was weer voor Mike maar nu was het verdediger Jasper de Haer die op de doellijn redding bracht.
Diezelfde Mike Verheyen zorgde twee minuten later voor opwinding voor het eigen doel. Michel Vercruysse moest gestrekt om de terugspeelbal van de verdediger uit het doel te tikken.
In de 22e minuut de eerste echte kans voor de gasten. Joshua Patrick zag zijn schot gekeerd door Michel Vercruysse. Drie minuten later was het Chefrino Eind die aan de rechterkant ver kon doordringen, echter Abdellaoui redde ten koste van een corner. Uit die corner kon Roy Maessen uithalen maar zijn schot werd van de doellijn gehaald. In de 28e minuut de mooiste aanval aan EVV-zijde. Na een prachtige combinatie tussen Yael Heatubun en Chefrino Eind stuitte laatstgenoemde andermaal op de AFC-doelman.
Voor de pauze kreeg AFC-midenvelder Daan Sutorius nog een mogelijkheid toen de bal na een kluts voor zijn voeten viel. Gelukkig voor EVV verdween het schot over het doel.
Ruststand 0-0.

Veel toeschouwers waren nog op weg naar het veld toen AFC al op voorsprong kwam. Enrico Patrick kon aan de linkerkant doorgaan en na zijn lage voorzet was het voor Daan Sutorius een makkie om zijn team op voorsprong te zetten. Er waren welgeteld 33 seconden gespeeld!!
EVV was duidelijk aangeslagen en het duurde tot de 60e minuut voordat men weer beter in de wedstrijd kwam: Chefrino Eind zag zijn inzet over het doel verdwijnen.
In de 70e minuut claimden beide ploegen een strafschop. Allereerst AFC toen een bal van dichtbij tegen Bryan Simons werd geknald. Aan de overzijde werd Chefrino Eind neergelegd. Volgens heel EVV een pingel, maar scheidsrechter Dubbeld was heel gedecideerd. Hij wuifde beide gevallen weg en liet doorspelen.
Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Na een corner viel de bal voor de voeten van Jonathan Richard en van dichtbij kon hij de bal in het doel werken.
De blessuretijd was reeds begonnen toen Chefrino Eind toch nog zijn doelpunt kreeg. Hij draaide zich knap vrij en met een hard schot liet hij Abdellaoui kansloos.
Eindstand : 1-2.
Resumé : EVV speelde een goede eerste helft, verzuimde te scoren en kreeg in de 2e helft het deksel op de neus. Vorige week tegen EDO kreeg men misschien wel twee punten te veel. Vandaag was een gelijkspel zeker mogelijk geweest.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Jerome Beckers (83e Pascal Boer), Roy Maessen (76e Rick Geenen), Mike Verheyen, Julien Clout, Joey Dekkers, Rick Verbeek, Bryan Simons, Stan Rullenraad, Yael Heatubun (76e Nico Czichi) en Cehfrino Eind.

Beeldverslag van EVV TV: klik hier

Foto's van deze wedstrijd zijn te zien in ons Foto album of klik hier..

Voor meer foto's gemaakt door Bart Tummers van EVV klik hier. (Hans van Rossum, onze materiaalman, nam genoegen met een vulnisbak als zitplaats)