Einde seizoen jeugd 2020/2021

Beste spelers, ouders/verzorgers, leiders en trainers van onze Jeugdafdeling, 

Met een traditioneel en zeer succesvol Mini WK, waarvoor wij de Evenementen Commissie in het bijzonder bedanken, kwam er afgelopen zaterdag (5 juni) een onofficieel einde aan het voetbalseizoen voor de Jeugd van AFC. 
Een seizoen dat vrijwel volledig in haar greep werd gehouden door Corona, waardoor de jeugd van AFC vrijwel geen normale officiële wedstrijden heeft kunnen spelen en waardoor het geduld van vele spelers en hun ouders op de proef werd gesteld. Bovendien heeft de Corona situatie aardig wat gevraagd van de flexibiliteit en het improvisatievermogen van al onze coördinatoren, trainers, leiders, scheidsrechters en andere vrijwilligers om toch nog het beste te maken van dit lastige en vervelende seizoen. Wij spreken middels dit bericht graag onze oprechte dank uit naar alle betrokkenen voor hun tijd, energie en medewerking! 

Als Jeugdcommissie zijn wij echter zeer trots op de manier waarop wij dit met z’n allen gedaan hebben, waardoor onze jeugd dit seizoen wekelijks is kunnen blijven trainen en een volwaardig programma heeft kunnen spelen. Menig club in de omgeving is hier ongetwijfeld jaloers op! 

Naast een terugblik en dankwoord is dit bericht ook bedoeld om duidelijkheid te geven over de activiteiten die nog volgen in de maand juni voor de verschillende categorieën en teams. Zoals velen van jullie inmiddels hebben vernomen, worden wij namelijk door de KNVB nog getrakteerd op een smakelijk toetje dit seizoen, de Regio Cup! Eindelijk nog een paar keer weer tegen andere clubs voetballen, een kers op de taart! 
De afgelopen week hebben wij tijd gehad om te kunnen inventariseren welke teams mee willen doen met de Regio Cup (sommige teams zijn afgelopen zondag al begonnen) en hebben wij met de coördinatoren kunnen bespreken hoe we een en ander verder invullen de komende weken. 
Hieronder geven wij jullie graag een korte samenvatting: 

O8 tm O18 – Selectie Teams (Jongens & Meisjes)
Deze teams trainen de komende weken nog 2x per week en zullen oefenwedstrijden spelen tegen andere clubs, die georganiseerd zijn door de coördinatoren en trainers. Na het weekend van 26/27 juni zit het seizoen erop voor deze teams. Let op: het gaat hierbij om de NIEUWE teams

Interne Competitie
Voor deze groep zit het seizoen erop! Wij danken Xander wederom voor de organisatie en kijken uit naar een mooi nieuw seizoen vanaf september.

O8 tm O12 – Overige Teams (Jongens & Meisjes)
Voor deze groep zitten de trainingen erop voor dit seizoen. Wel spelen de teams (huidige teams) die zich hebben ingeschreven voor de Regio Cup nog een paar wedstrijden. Na het weekend van 26/27 juni zit het seizoen erop. 

O13 tm O18 – Overige Teams (Jongens & Meisjes)
Voor deze groep zitten de trainingen er in principe op en zullen de teams (huidige teams) die zich hebben ingeschreven voor de Regio Cup nog een paar wedstrijden spelen. 
Echter, teams vanaf de O13 die nog willen trainen en of doordeweeks onderling willen oefenen (met de huidige teams en beide op hun eigen trainingstijden) kunnen in overleg met hun eigen trainer/leider/coördinator een verzoek doen per mail naar wedstrijdzaken@afc.nl 
Let op: Het is NIET mogelijk om doordeweeks andere verenigingen te ontvangen en het is NIET toegestaan om met externe trainers activiteiten te organiseren. Na het weekend van 26/27 juni zit het seizoen erop. 
—-
Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen en/of opmerkingen zijn dan kunnen jullie je richten tot de leider/trainer/coordinator en indien gewenst uiteraard ook tot iemand van de Jeugdcommissie.  

NB1: De volledige nieuwe teamindelingen voor de gehele jeugd zullen begin volgende week op de website verschijnen! 

NB2: Eind juni / begin juli zal er voor de gehele jeugd een bericht volgen met de verschillende data waarop het nieuwe voetbalseizoen weer zal beginnen! Dit zal, afhankelijk van het team, in elk geval pas weer vanaf medio/eind augustus zijn.
—-
Het was een bijzonder seizoen dat niemand snel zal vergeten, maar laten we vooral hopen met elkaar dat volgend seizoen weer zoals ‘normaal’ zal zijn en wij weer gewoon tegenstanders van andere clubs en alle ouders kunnen ontvangen op ons prachtige nieuwe complex!! 

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer en tot snel weer op onze prachtige vereniging, op ons AFC! 
Met sportieve groeten,
Namens de gehele Jeugdcommissie,
Benno Nihom
Jeugdvoorzitter AFC