Edelfokstier de Boele

Het jaarlijkse gevecht om Edelfokstier de Boele werd gehouden in het Frans Otten stadion, alwaar 29 aanwezigen onder leiding van Opperstier Henk Foppen, pijl en boog ter hand namen en de strijd aangingen. Natuurlijk gaat hier de Olympische gedachte "meedoen is belangrijker dan winnen" zeer zeker op. Echter er kan slechts een stier de Boele mee naar huis nemen en dat was niet voor de eerste keer Jeroen Walker.

Sinds vorig jaar is er een nieuwe stier, de Eldert, ter beschikking gesteld door Ron van Doesburg, die werd uitgereikt aan voorzitter Machiel van der Woude, als waardering voor het jarenlange voorzitterschap van AFC. Traditie getrouw hield Machiel op geheel eigen wijze een mooie toespraak.

Maar zoals gezegd draait dit genootschap niet om het winnen maar om het deelnemen. Dit jaar wederom twee nieuwe stieren, die weliswaar al een enige tijd stier zijn, maar voor de eerste keer aanwezig bij deze traditie. Jos "de vader van" van Mieghem en Dick Rijna, keeper van de veteranen. Beide hielden een mooie inauguratie rede waarbij het AFC gevoel zeer duidelijk naar voren kwam.

Verder waren er twee niet stieren maar "Wimmen" te gast, te weten Wim Ringe en Wim Crouwel. Zowel Wim als Wim gingen dieper in op hun AFC gevoel en wat ze allemaal voor AFC doen.

Last but not least bracht Pim Adriaans, onze oudste 90 jarige stier enkele schitterende gedichten ten gehore, waar iedereen stil van werd.

Dit alles onder het genot van een klein drankje en geslaagd walking dinner. Zoals elk jaar verzorgde Wouter Amesz de penningen, waarvoor hartelijk dank.

 

Al met al weer een geslaagde avond en een bijzondere AFC traditie, die voor de 52e! keer werd gehouden.