Dodenherdenking 4 mei

Elk jaar op 4 mei is er een herdenking voor die clubleden die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden: Joden, verzetslieden en militairen.
Een kranslegging bij het monument door de voorzitters van AFC en van ACC zal dit jaar plaatsvinden om 18.00 uur, gevolgd door een toespraak van de voorzitter van AFC.
De herdenking zal door de aanwezige AFC'ers en ACC'ers afgesloten worden met twee minuten stilte.
Het clubhuis en sportpark zal vanaf 18.00 uur gesloten zijn en er vinden geen trainingen plaats.
De recente ontwikkelingen in de wereld laten zien dat vrijheid vandaag de dag nog lang niet vanzelfsprekend is. Het bestuur hoopt dat vele leden bij deze kranslegging aanwezig zullen zijn.
Wij vragen teamleiders deze berichtgeving door te sturen naar spelers en/of ouders.

Namens het bestuur,
Ad Westerhof, voorzitter

Ook WV-HEDW schenkt aandacht aan 4 mei
Dit jaar vindt  bij WV-HEDW weer de herdenking plaats van de leden van Wilhelmina Vooruit en van HEDW die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord.

Nadat de afgelopen twee jaar de herdenking online is gehouden, is iedereen dit jaar op 4 mei weer welkom bij onze club op de Radioweg 86, Amsterdam-Oost (sportpark Middenmeer).
Belangstellenden zijn deze woensdagavond welkom vanaf 19.30 uur in de kantine van WV-HEDW. De herdenking bij het monument in de buitenlucht start om 19.57 uur.

De herdenking heeft dit jaar een extra accent. Het monument voor de vermoorde leden is in 2020 namelijk vernieuwd en verplaatst. Ter gelegenheid daarvan spreekt Abbie Israëls, voorzanger van de Synagoge Gerard Doustraat, het Jizkor (“gebed voor de zielenrust van de overledenen”) uit.

Op 19 en 21 april herdachten leerlingen van de Openbare Dalton Basisschool (ODBS) De Meer deze periode in de geschiedenis van Wilhelmina Vooruit en van HEDW. Dat doen ze elk jaar, de ODBS heeft het monument bij WV-HEDW geadopteerd.