Districtsbeker Ajax zat. - AFC

AFC bekert dit weekend tegen Ajax en Alliance’22

Komend weekend ligt de competitie voor onze Topamateurs even stil en is de achtste finale van de Districtsbeker aan de orde. Ons eerste bekert zaterdag as. op Sportpark De Toekomst tegen de amateurs van Ajax, een dag later bekert  Zondag 2 thuis tegen Alliance’22 uit Haarlem.  Bij winst speelt ons eerste in de kwartfinale uit tegen de winnaar van Spakenburg-VSV en Zondag  2  thuis tegen de winnaar van Argon (zat.) – Jos Watergraafsmeer.

Ons eerste bekert dus tegen de amateurs van Ajax, die uitkomen in de Zaterdaghoofdklasse. De ploeg van trainer Bart Logchies staat op dit moment op een derde plaats achter kampioenskandidaat Sparta Nijkerk en Quick Boys en hoopt via de nacompetitie nog in aanmerking te komen voor de Zaterdagtopklasse. In de vorige bekerronde werd thuis met 2-0 gewonnen van zondag-eersteklasser OFC door doelpunten van Siver Abdulrahman en oud-AFC’er  Sergio Parris. In de brede selectie van Ajax treffen wij 3 spelers die vorig seizoen nog het AFC-shirt droegen: Peter Post, Dwight Gefferie en Dion Thomas. The Reds  wonnen  in de vorige bekerronde van zaterdag-eersteklasser Zuidvogels met 5-3.  De AFC-doelpunten waren van Sjoerd Jens (2x), Enrico Patrick (2x) en Joost Heij.

Zondag 2 bekert tegen vierdeklasser Alliance’22, dat in de vorige ronde verrassenderwijs Zaterdaghoofdklasser Huizen na penalty’s uitschakelde.  De ploeg van trainer Joey van Leijenhorst won in de vorige ronde van  derdeklasser  Altius met 2-0 . De doelpunten na rust waren van Stefan Schipper en Michael Malmberg. Hoewel de derde plaats in de Reserve hoofdklasse, 8 punten achter koploper Kon. HFC, mogelijk iets  minder is dan aan het begin van de competitie werd verwacht, doet AFC 2 het in de beker heel goed. Wat zou het mooi zijn als ook de kwartfinale wordt bereikt.

Zaterdag en zondag dus 2 spannende bekerwedstrijden die ons aller belangstelling waard zijn.

De wedstrijd Ajax (zat) – AFC begint zaterdag  om 17.00 uur op Sportpark De Toekomst, de wedstrijd AFC 2 – Alliance’22 zondag op Sportpark Goed Genoeg om 14.00uur.
Komt dat zien!

MvdW

Op de website van hetamsterdamschevoetbal.nl is een uitvoerig verslag opgenomen waarin Peter Post (al lang lid van AFC, maar nu donateur) zijn visie geeft over deze wedstrijd.
Klik hier voor het verslag.