DHSC - AFC zat. 1 met verslag en foto's

Zaterdag 1 – Inkoppertjes

Het weekend van de inkoppertjes, op het veld maar ook voor dit stukje.
We speelden tegen DHSC, de club waar de familie Sneijder erg bij betrokken is.
De ene broer in de technische staf, de andere op het veld en de derde laat af en toe wat Qatarese Rials uit zijn broekzak vallen. Kunnen we van alles van vinden, maar iedere club kan op zijn tijd wel wat hulp gebruiken.
Broer Wes had deze week het nieuws gehaald. Geen leuke aanleiding natuurlijk, moeten we het ook niet te veel over hebben. Volgens hemzelf heeft hij iets verknald. Maar dat is privé, laten we het er maar op houden dat hij wat heeft lopen yolanterfanten.
Zoals het in een grote stad hoort, volgen de grappen dan al snel. Die hoef ik niet te verzinnen, maar kreeg ik in de plaatselijke kantine op een presenteerblaadje. “Lekker voor volgend seizoen, nog maar de helft van het budget” en “wie krijgt de voogdij over de spelers nou, mogen die ook voor de moeder kiezen”. Humor heelt de wonden.
Het was overigens toch prima vertoeven in Utrecht. We waren van een aantal kanten gewaarschuwd, maar dat was nergens voor nodig. Alleen de schrijver van het stukje op hun website beticht ons nu van het stelen van twee overwinningen (zowel uit als thuis). Dat is jammer, maar verliezen is ook een vak. Voor de rest lekker fanatiek cluppie midden in een woonwijk. Mooi dat dat nog kan.

De wedstrijd ging ergens over vandaag. De twee ploegen stonden samen bovenaan, dus de winnaar zou even los komen te staan. Het weer was helaas op zijn zachtst gezegd onstuimig. Storm en regen, waar zelfs scheidsrechter Luinge geen verandering in kon aanbrengen. Dat maakte goed voetbal volledig onmogelijk.
Beide teams hadden nog wel een paar kansen in de eerste helft en de enige succesvolle vanmiddag was voor AFC in de eerste helft.
Een mooie strakke voorzet van Willem kwam bij de tweede paal waar Thierry met zijn hoofd in de korte hoek de keeper versloeg.
Vlak voor rust was het zelfs bijna 0-2, de inzet van Daryl werd echter op de doellijn door een medespeler onschadelijk gemaakt.
De tweede helft leverde een spelbeeld op waar DHSC vaker de bal had, maar behoudens een groot aantal schoten uit de tweede lijn was er weinig echt gevaar. En dan staat altijd Gijs nog op zijn plek om een kans onschadelijk te maken.
Een goed fluitende Luinge had er blijkbaar zin in, hij telde ruim de minuten bij aan het eind van de wedstrijd. Het mocht voor de Utrechtse brigade niet baten, de drie punten gingen meer naar Amsterdam.
Zaterdag 1 staat nu bovenaan en hoeft die plek dit keer niet te delen. De competitie blijft wel loeispannend. Volgende week komt BOL op bezoek en dan hebben de Amsterdammers nog iets goed te maken uit de heenwedstrijd die werd verloren.
Met de winst van AFC Zondag 1 op Rijnsburgse Boys, onze eigen driepunter en vooral de stunt van Ajax in Madrid, was het al met al weer eens een lekker voetbalweekje in Amsterdam.
Smaakt naar meer!

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Voor foto's zie ons AFC Foto album of klik hier