De vierdelige serie 'Voetbaldroom' van Laurens Samsom op TV te zien vanaf as. zondag

Zondag 13 juni 2021 speelt Nederland de eerste EK wedstrijd tegen Oekraïne. Een voltallige selectie zal met trots aantreden in de felbegeerde oranje tenues. Voor hen is uitgekomen waar duizenden jongens en meisjes alleen maar van dromen: Nederland vertegenwoordigen op het hoogste niveau. Maar welk traject hebben zij afgelegd om te staan waar zij staan? Terwijl zij hun droom in vervulling zien gaan, is er een keiharde afvalrace gaande waarbij de voetbaldroom van veel kinderen lijkt te slagen, of juist onverbiddelijk hard uit elkaar spat.

De nieuwe BNNVARA-docuserie 'Voetbaldroom' volgt jonge voetbaltalenten elke stap op weg naar het heilige doel: profvoetballer worden. Trainers, ouders, scouts en zaakwaarnemers dromen met de jonge voetballers mee.
Maar, hoe realistisch is die droom eigenlijk en welke prijs moeten ze ervoor betalen?
De vierdelige serie 'Voetbaldroom' is vanaf 16 mei iedere zondag om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Voor degenen die Laurens Samsom niet (meer) kennen, even zijn profiel.
Laurens, nu 35 jaar, ia lid vanaf zijn 14e jaar waar hij begon in de C1.
Inmiddels is hij nu 21 jaar lid.
Hij speelde vanaf seizoen 2006-2007 liefst 6 seizoenen in AFC 1 waarin hij in 138 wedstrijden uitkwam en was ook een aantal jaren aanvoerder van het eerste elftal.
Na zijn voetbalcarriere vertrok hij als correspondent voor Dagblad Trouw naar het Midden-Oosten om o.a. de gebeurtenissen in Israel en Gaza te verslaan en om aldaar documentaires te maken.
Ook publiceerde hij een boek "Tegendraadse Dromen".
Inmiddels is hij al enkele jaren terug in Nederland