De Treffers - AFC met verslag. TV samenvatting en foto's

Onderstaand verslag is overgenomen uit De Telegraaf. Verslaggever René van Batenburg

Na een gelijk opgaande eerste helft waarin AFC tegen een geflatteerde 1-0 achterstand aankeek bij De Treffers in Groesbeek, hadden de Amsterdammers direct na rust het verdiende antwoord in huis in de naam van invaller Splinter de Mooij. De van Feyenoord afkomstige 19-jarige middenvelder, die dit seizoen voor onder meer zijn studie geneeskunde de overstap maakte naar Amsterdam, kopte in de 47e minuut de verdiende gelijkmaker in voor AFC. En dat kwam goed uit, want AFC was vast van plan om de flop in de opening van de competitie tegen Katwijk (1-4 nederlaag, red.) in Groesbeek tegen De Treffers ver achter zich te laten. Koen Wesdorp, die op links bij de Amsterdammers het middenveld bestreek mocht van trainer Uli Landvreugd de negentig minuten volmaken.
Verleden week tegen Katwijk haalde Landvreugd hem in de zeventigste minuut van zijn debuut nog naar de kant om met meer aanvallers in de ploeg nog te proberen om een 1-3 achterstand goed te maken.
“Ik ben wel over mijn eigen spel tevreden. Ik hield vaak de controle over de tweede bal en kon de rust die ik altijd voel aan mijn teamgenoten overbrengen. Dat is gelukt. Maar over de eerste helft heb ik wel een matig gevoel overgehouden. Daarom waren we blij met het doelpunt van Splinter en zijn we direct beter gaan spelen. Maar we hadden hier eigenlijk moeten winnen en dan blijf je toch met rot gevoel zitten en hebben we de domper van verleden week tegen Katwijk niet helemaal uit kunnen wissen”, vond de 23-jarige in Bergen op Zoom geboren Brabander die in het seizoen 2018/ 2019 bij Helmond Sport zijn plezier in het voetballen helemaal verloor. ”Ik heb toen de knoop doorgehakt. Ik moest kiezen tussen een maatschappelijke carrière of om verder te voetballen op een bepaald professioneel niveau. Dat heb ik niet gedaan en ben ik een stap lager naar de Tweede Divisie gegaan. Eerst bij ASWH in Hendrik Ido Ambacht en nu dan bij AFC. Daar voel ik me goed en voetbal ik toch op het hoogste amateurniveau. Er wordt wat minder getraind en daardoor kan ik nu mijn studie verpleegkunde in Rotterdam prima volgen.”

Tot de pechvogels bij AFC mocht Melvin Grootfaam zich rekenen want in de 33e minuut zag hij zijn voorzet op de lat belanden. Tijdens die eerste serieuze wapenfeiten van de AFC'ers werd er ook nog een gevaarlijk schot van de Amsterdammers op het randje gekeerd door de doelman van de Groesbeekers Niels Kornelis. Ook AFC's eigen goalgetter Raily Ignacio kon zich in Groesbeek niet tot de gelukkigen rekenen. In de 66e minuut dacht de immer met doelpunten strooiende Amsterdamse spits zijn tweede doelpunt in de net twee weken geleden geopende nieuwe Jack's League te maken. Daardoor zou hij één-op-één hebben gelopen na het enige door hem gemaakte tegendoelpunt van AFC tegen Katwijk vorig weekend. Maar dat feest ging door de oplettende scheidsrechter in Groesbeek niet door. De leidsman zou een overtreding hebben geconstateerd van Ignacio en keerde het doelpunt af.

Het bleef op sportpark Zuid in het verre Groesbeek bij een puntendeling. AFC deed zich daarmee gezien het getoonde spelbeeld wel tekort.

De Treffers-AFC 1-1 (1-0). Thomassen 1-0, De Mooij 1-1.

Opstelling AFC:  Patrick Zonneveld, Dalian Maatsen, Kenny Teijsse (87. Robbert Schilder), Milan Hoek, Raily Ignacio, Thomas Verhaar, Melvin Grootfaam (46. Splinter de Mooij), Tim Linthorst, Oussama Siali (46. Matthijs Jesse), Koen Westdorp, Guus Jan van Weerdenburg   

Scoreverloop:
34. minuut  1 – 0 Jordiy Thomassen
47.minuut 1 – 1 Splinter de Mooij

Voor de TV samenvatting klik hier

 Voor foto's van ProShot Erich Snijder zie ons AFC Fotoalbum of klik hier