De Treffers - AFC met verslag

AFC KOPLOPER NA WINST OP DE TREFFERS

In Groesbeek heeft AFC zeer verdiend gewonnen van De Treffers. De ploeg van trainer Ulrich Landvreugd was slagvaardiger dan het team van trainer Jan de Jonge en drukte dat uit in een 2-0 voorsprong voor rust. In de tweede helft werd het kort voor tijd 3-0, maar die stand had al eerder op scorebord kunnen staan als de kansen beter waren benut. De Treffers toonde zich machteloos en was aanvallend niet opgewassen tegen de hechte defensie van The Reds. Door deze zege staat AFC na drie wedstrijden bovenaan de ranglijst, geflankeerd door Kozakken Boys en Katwijk die een iets minder doelsaldo hebben.

Het is Corona tijd en daarom vertrekt de spelersbus dit keer zonder de ereleden naar Groesbeek voor de wedstrijd tegen De Treffers. Die gaan per auto, maar hebben buiten de renovatie van de Waalbrug en de bijbehorende file gerekend. De heren missen daardoor de vroege goal van Raily Ignacio, zijn zesde alweer van dit seizoen. Een intikker bij de tweede paal, zo laat de samenvatting op Fox later zien, na een dieptepass van Melvin Grootfaam op Cody Claver, die Raily op fraaie wijze bedient. De wedstrijd is dus goed gestart voor AFC dat met hetzelfde elftal start als tegen Quick Boys ruim een week eerder. Never change a winning team! Met o.a. Dalian Maatsen en Cody als vleugelverdedigers en Gevéro Markiet en Robbert Schilder in het hart van de verdediging.
Op de fraaie grasmat van Sportpark Zuid probeert de thuisploeg hierna de bakens te verzetten, maar veel gevaar levert dit niet op. Een kopbal van de van NEC afkomstige spits Van Zundert verdwijnt ruim naast het doel, omdat hij doeltreffend gehinderd wordt door Gevéro. Een corner van de rood-zwarten wordt even later met enige moeite weggewerkt door de Amsterdamse defensie. Daarmee is de Groesbeekse koek helemaal op in de eerste helft. AFC, dat redelijk behoudend begint, schuift na een half uur wat meer op richting het doel van keeper Dani Centen, die Niels Kornelis wederom tussen de palen vervangt. Joël Tillema en Cody zijn in deze fase gevaarlijk, maar hun voorzetten worden niet op juiste waarde geschat. Net als iedereen zich verzoend heeft met een 0-1 ruststand verrast Oussama Siali in de 44e minuut Centen van 20 meter met een fraaie schuiver en gaan de spelers van De Treffers met een teleurstellende 0-2 achterstand theedrinken.

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Kan de wedstrijd kantelen door een snelle goal van De Treffers of beslist AFC met een derde doelpunt de wedstrijd? That’s the question. In de 50e minuut is die vraag bijna beantwoord als een flitsende combinatie tussen Raily en Joël een voorzet bij de tweede paal oplevert die Oussama er op wonderbaarlijke wijze niet in krijgt. Na deze gigantische kans is aan de andere kant ook de van FC Eindhoven afkomstige Kane Keizer dicht bij een doelpunt, maar Patrick Zonneveld weet met een fraaie redding de eerste goal van De Treffers te voorkomen. Een kopbal van Van Zundert verdwijnt vervolgens weer naast het doel. In de 67e minuut lijkt het doek voor de thuisploeg definitief te vallen als scheidsrechter Te Kloeze de bal op de stip legt na een voorzet van Melvin Grootfaam die de hand van Van den Berg beroerd zou hebben. Een fel aangevochten beslissing, want de bal zou alleen het hoofd van deze speler geraakt hebben. Omdat er geen VAR is, mag captain Milan Hoek van elf meter aanleggen, maar zijn veel te zachte schot wordt makkelijk gestopt door Centen. Het blijft dus 0-2, er is met nog een kwartier te spelen nog steeds niets beslist.

De Treffers moet nu echt komen, wisselt een paar spelers, en zoekt met alle macht de aanval. Met alle gevaar vandien want AFC krijgt nu heel veel ruimte. De kansen stapelen zich in deze slotfase op voor The Reds. Na een voorzet van Joël is Raily net te laat voor zijn tweede doelpunt. Na deze actie vervangt Yordi Teijsse onze goalgetter en maakt in het laatste kwartier veel indruk met een kopbal op de paal en een stijlvolle volley die maar net over het doel verdwijnt. Een mooi schot van Melvin in de verste Hoek wordt even fraai gestopt door keeper Centen. Vlak voor tijd vervangt Matthijs Jesse Oussama en is als zo vaak succesvol. In de 94e minuut sprint hij na een voorzet van Milan door de Groesbeekse defensie, omspeelt Centen volstrekt kansloos en schuift de bal in de verste hoek. Het is 0-3 en kort hierna fluit scheidsrechter Te Kloeze voor het laatst.

AFC heeft weer gewonnen op Sportpark Zuid en dat is een hele prestatie. Van de laatste vijf duels in Groesbeek werden er vier gewonnen en werd één keer gelijk gespeeld. Niet veel verenigingen zullen ons dat nadoen. De zege van vandaag was zeer verdiend. Vooral de defensie van ons aller eerste zag er uitstekend uit. Gevéro was een rots in de branding, Cody speelde net als vorige week een puike wedstrijd. Patrick Zonneveld keepte zeer attent en hield met een fraaie redding de nul. Al met al staan onze jongens na drie wedstrijden op kop, met evenveel punten als Kozakken Boys en Katwijk. Een mooie competitiestart dus, niets meer en niets minder. Nog 31 wedstrijden te gaan.
Aanstaande zaterdag gaat de reis per bus én auto naar het 152 kilometer verre Hardenberg waar het altijd lastige HHC ons verwacht. Het Tweede Oranje staat weliswaar tiende, maar slechts drie punten achter de nieuwe koploper. De verschillen in de Tweede Divisie zijn nog uiterst klein. Aan onze jongens de taak het verschil een stukje groter te maken. Gelet op de in Groesbeek getoonde vorm geen onmogelijke opgave. Succes!

MvdW

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Dalian Maatsen, Gevéro Markiet, Robbert Schilder, Cody Claver, Kenny Teijsse, Milan Hoek, Joël Tillema, Oussama Siali (’87 Matthijs Jesse), Raily Ignacio (’76 Yordi Teijsse) en Melvin Grootfaam (85’ Guus van Weerdenburg).

Voor de beeldsamenvatting zie bij AFC-TV of klik hier    

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier