De Treffers - AFC met verslag

AFC verspeelt dure punten tegen De Treffers

Het is niet uitgesloten dat Jonathan Richard, mocht AFC de titel aan het einde van het seizoen op één of twee punten verspelen, nog eens terugdenkt aan minuut 90 van het duel tegen De Treffers. De sterke en rustige verdediger ging achter een te nemen strafschop staan, maar wist het buitenkansje niet om te zetten in een treffer. Koploper AFC verspeelde zo op sportpark Zuid in Groesbeek twee dure punten: 1-1.

Het duel tussen de twee zondagclubs ging eigenlijk negentig minuten gelijk op. Teijsse kreeg namens AFC al vroeg een grote kans, maar hij zag zijn inzet naast gaan De Treffers stelde er voor de pauze pogingen tegenover van Frenk Keukens, Robin Rodrigues en Niek Versteegen. Ook na de pauze was het duel aantrekkelijk, met onder meer een poging van AFC op de lat en een opnieuw een goede redding van doelman Patrick Zonneveld op de poging van Versteegen.

Kort daarna kreeg het duel zijn eerste doelpunt en wel gemaakt door Raily Ignacio. Zes minuten later was het alweer gelijk toen Boy van de Beek zich achter een door Lowie van Zundert verdiende strafschop zette en koelbloedig raak schoot. Een minuut voor tijd kreeg echter ook AFC een strafschop. Richard wierp zich op als verantwoordelijke voor de klus, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Niels Kornelis. Daarmee eindigde het duel in 1-1, komt AFC op gelijke hoogte met IJsselmeervogels en verzuimt De Treffers afstand te nemen van nummer 14 Scheveningen en de ploegen die moeten vrezen voor play-offs om lijfsbehoud.

Bovenstaand verslag is overgenomen van voetbal247.nl

Voor het beeldverslag en interviews klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier