De Treffers - AFC 0 - 2; verslagen, foto's

Onderstaand verslag is overgenomen van het amsterdamschevoetbal.nl

Broodnodige zege AFC op De Treffers
AFC kan weer iets meer ademen in de Tweede Divisie. De ploeg van Ton du Chatinier pakte op bezoek bij De Treffers drie belangrijke punten in de strijd om handhaving. Door doelpunten van Pieter Koopman en Koen Bosma namen de Amsterdammers in de tweede helft afstand: 0-2.

“De overwinning is superbelangrijk. Wij hebben weer een beetje afstand genomen van Spakenburg en hadden dit echt nodig”, zei spits Pieter Koopman na afloop. “Wanneer we deze zouden verliezen, zouden het zware weken worden. Nu hebben we een fijne voorsprong van zes punten met nog vier wedstrijden te gaan. Maar veilig zijn we zeker nog niet.”

In Groesbeek kozen de Amsterdammers, onder meer vanwege twee wedstrijden binnen 48 uur, voor een behoudendere speelwijze. “We wilden onze krachten een beetje besparen en dit pakte heel goed uit.” Zeker in de eerste helft gaf AFC nagenoeg niets weg. Daan Sutorius liet binnen vijf minuten een goede mogelijkheid op de openingstreffer onbenut en even later kwam Koopman net tekort bij een voorzet van Melvin Grootfaam.

Vlak na rust was het wel raak. Een hoekschop van Daan Sutorius schoot door en Koopman stond op de juiste plaats om in één keer de 0-1 binnen te schieten. “Een beauty, ik ben benieuwd naar de beelden”, glimlachte de doelpuntenmaker. Na 68 minuten verdubbelde Koen Bosma de voorsprong door een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied over de muur in het doel te krullen: 0-2.

Echt in gevaar kwam deze voorsprong niet. “Achterin stond het als een huis. De Treffers probeerde veel uit voorzetten en raakte één keer nog de paal, maar daar bleef het bij”, aldus Koopman. “Het is bovendien fijn dat we ook weer een keer de nul houden. Dat is een tijdje geleden (18 december, red.).”

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Danny Goedkoop, Teun van Zweeden, Sam Nijpels, Jonathan Richard, Mark van den Boogaart, Johan Kulhan, Koen Bosma (81.Matthijs Jesse) , Daan Sutorius, Pieter Koopman en Melvin Grootfaam

Onderstaand verslag is overgenomen van website Tweededivisie.org
AFC pakt broodnodige punten tegen De Treffers
In navolging van FC Lienden heeft ook AFC drie punten gepakt in de Tweede Divisie en lijkt handhaving daarmee een zekerheid. AFC won met 0-2 van De Treffers, waardoor de Amsterdammers nu op 39 punten komen.

Weinig overwinningen AFC
De laatste maanden zijn overwinningen zeldzaam geworden voor AFC. Afgelopen zaterdag ging het team van trainer Ton du Chatinier bijvoorbeeld op eigen veld nog onderuit tegen VVSB. De degradatiekandidaten sprokkelden ondertussen steeds meer punten, waardoor het voor AFC toch wat benauwd werd. Door met 0-2 te winnen bij De Treffers lijken de hoofdstedelingen voldoende lucht te hebben om het seizoen veilig af te ronden.

Doelpunten in de tweede helft
AFC trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe, nadat er in het eerste bedrijf niet gescoord was. Eerst was het Pieter Koopman die in minuut 53 op fraaie wijze voor de 0-1 zorgde. Even daarvoor was Nick de Bondt namens De Treffers nog dicht bij de 1-0 uit een vrije trap. De score werd met nog ruim twintig minuten op de klok verdubbeld door Koen Bosma en daarmee was het duel beslist.
Voor De Treffers kwam de nederlaag slecht uit, want het moet de tweede plaats nu aan Kozakken Boys laten.

Bekijk hier de samenvatting:

Zie ook verslag op website De Treffers 

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier