De Sixes een gezellig begin van een nieuw AFC jaar

De day after the night before. Wereldwijd een traditierijke dag met bijvoorbeeld het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen en het Nieuwjaarsconcert in Wenen.

Voorste rij vlnr: Ab Springer, Jos Kemna, Karel Kuijvenhoven, Nicky Hekster en Dennis Schröder.

Middelste rij vlnr: Roy van Dijk, Dennis Bijlsma, Fred van Ede, Jasper Deur, Dani Bijlsma, Daniel Schroder, Sebo Woldringh, Benno Honsdrecht, Eran Hausel, Hans de Wit, Max Flam, Dino van Essen, Maxim Lassally, Alain Leons en Gijs Roodbeen.

 
Achterste rij vlnr: Lou Hekster, Maurice Koster, Joris Deur, Ronald Koster, Bas Koster, Jesse vd Koog, Guido Bouw, Timo Woldringh, Tijn Koster, Milan de Wijs, Kay Bottse, Maarten Blokland, Laurens Bianchi, Peter van Essen en Bobby Gehring


Op AFC worden op Nieuwjaarsdag traditiegetrouw de ‘Sixes’ gespeeld. Een 6 tegen 6 toernooi, waar AFC-ers van alle leeftijden aan mee doen. De een wat brakker dan de ander, maar in ieder geval is bijna niemand echt lekker fris. Gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen.

Om 13:00 had een groep van ongeveer  50 spelers en toeschouwers de weg naar Goed Genoeg gevonden. Iedereen wenste elkaar bij binnenkomst het beste voor 2014, en de huisgemaakte oliebollen en appelflappen van Frans Ris en Joop Kenter hielpen de meesten over hun ergste kater heen. De namen van alle aanwezigen werden op papiertjes geschreven en verdwenen in een grote champagnekoeler. Er kon geloot gaan worden.

De organisatie, al vele jaren in de bekwame handen van bestuurslid Lou Hekster en B-commissielid Max Flam, had als thema gekozen voor de aanstaande WK in Brazilië, net als bij het Kienen.  De teams (Nederland, Spanje, Chili en Australië) werden evenredig voorzien van talent, jeugd, routine en scorend vermogen. Om 13:30 gingen de wedstrijden van start.

Spannende potjes voetbal tussen een leuke mix van clubmannen. Een kleine greep uit het bonte gezelschap: Jos Kemna, de veel scorende spits van AFC 1 in de jaren 60 en 70, op het middenveld bij Chili. Natuurlijk iets minder snel dan vroeger, maar nog wel met een gave techniek.

Bij Australië Maarten Blokland op de goal, die in zijn uitstraling erg deed denken aan de ‘Beer van de Meer’. Voor zijn neus was Joris Deur het slot op de verdediging. Bij Nederland de conditioneel sterke bestuursleden Ronald Koster en Benno HonsdrechtBij Spanje de kwikzilveren balbehandeling van Eran Hausel, de onpasseerbare Karel Kuijvenhoven en de kleine Timo Woldringh, de zoon van Sebo;  een klassieke en talentvolle rechtsbuiten.

Leuk was ook de deelname van Zaterdag 1 spelers Milan de Wijs en Gijs Roodbeen. Hoewel het de vraag is of deze twee nachtbrakers zich zelf ook echt van hun aanwezigheid bewust waren. Maxim Lassally en Alain Leons vochten samen mooie duels uit, en ook Hans de Wit en Dani Bijlsma streden voor wat ze waard waren. Scheidsrechter Ab Springer hield overal goed het oog in.

Ondanks de katachtige saves van oud AFC 1 goalie Peter van Essen ging de prijs voor de beste keeper naar club fysio Dennis Schroder. Het mooiste doelpunt werd gemaakt door Tijn Koster, hoewel ook Kay Bottse een waardig kanshebber was. Chili, onder aanvoering van captain Laurens Bianchi, won uiteindelijk het toernooi.

Na afloop gaf iedereen elkaar vermoeide maar voldane high-fives, en werd er genoten van de warme choco met slagroom. Het was een leuk en gezellig begin van een nieuw AFC jaar.

Tot vrijdag, op de Nieuwjaarsreceptie.

Bobby Gehring