De eerste oefenwedstrijd van AFC 1

AFC-TAC’90: 4-0

Na de geslaagde trip naar Noord-Italië speelt ons eerste vooraf aan de competitie nog 5 oefenwedstrijden in Nederland.

De eerste wedstrijd was vandaag, 4 augustus, op een zonnig sportpark Goed Genoeg, niet op het hoofdveld maar op veld 3, tegen de Haagse derde klasser  TAC’90 uit Den Haag.
In de ochtenduren was reeds getraind onder regie van de nieuwe trainer Willem Leushuis met o.a. een shuttle-run van 1½ uur.
De trainer startte tegen TAC’90 met de volgende elf spelers: Maxim Singels, Marien Willemsen, Daan Sutorius, Magid Jansen, Wibaut de Vetten, Laurens Samsom, Mitchel Theuns, Wout Meulemans, Jendro Halman, Joost Heij en Sjoerd Jens.
In de eerste helft liet Daan Sutorius zich met een lichte blessure al snel vervangen door Geoffrey Galata. Hoewel er kansen genoeg waren opende Magid pas in de 25e minuut de score uit een schitterende vrije trap rand strafschopgebied. Voor rust bepaalde Sjoerd Jens op aangeven van resp. Joost Heij en Wout Meulemans met 2 doelpunten de ruststand op 3-0.

 

Na de thee kwamen Joshua en Enrico Patrick, Tim Wulffraat, Duncan van Moll en Guido Moulee het veld in en bleven Sjoerd, Jendro, Laurens, Wout en Wibaut achter in de kleedkamer. Leushuis kon vandaag niet beschikken over Pepijn Veerman en Rogier Wissink (allebei geblesseerd) en Pepijn Kluin (nog op vakantie).

 

Ook in de nieuwe opstelling was AFC heer en meester en was de druk op het Haagse doel groot. Mede door goed keeperswerk werden de vele kansen echter niet verzilverd. Vlak voor tijd werd nog een doelpunt toegevoegd aan het totaal. Een lange bal van Geoffrey Galata werd verlengd door Tim Wulffraat, waarna Ronnie van Es, die was ingevallen voor Magid Jansen, de bal in de touwen deponeerde.

 

4-0 dus in een sportief verlopen oefenwedstrijd tegen een enthousiaste, niet al te sterke tegenstander.

Dinsdagavond 6 augustus is het andere koek. Dan staat om 20.00 uur in Katwijk de volgende oefenwedstrijd tegen de algeheel amateurkampioen van Nederland op het programma.

MvdW

 

Op RTV N-H is een eerste interview met trainer Willem Leushuis opgenomen.  Klik hier voor het interview.