De dag van het Kerstdiner en AFC zat. 1 - WVHEDW

Midden in de turbulentie van onze vrienden op het Britse eiland spelen wij een potje voetbal.

Rare vergelijking in dit verslag? Valt wel mee.

Ook op sportpark Goed Genoeg kruisen twee oeroude stromingen de degens.

De rood-zwarten uit Zuid die de dag ervoor hun 124 jarig bestaan vierden en de grootste club uit Oost. Die van de favoriete quizvraag.

Wilhelmina Vooruit Eendracht Doet Winnen. Mag je zelf de vraag erbij verzinnen.

De laatste keer dat de twee elkaar op het veld troffen, was in Oost. Matige herinnering voor de AFC-ers, WV won en promoveerde. AFC droop teleurgesteld af.

In de tussentijd werd het een beetje klasse-hoppen voor beide verenigingen.

AFC van 2 naar 1 naar hoofdklasse en weer naar 1. En WV lijkt soms de Amsterdamse variant van de Volendamse heen en weer tussen eerste en tweede klasse. Anyway, heel zorgvuldig georkestreerd zodat we elkaar niet meer tegenkwamen.

Tot vandaag dan.

Een verslag van de zaterdag 1 is er dit seizoen nog niet van gekomen, maar we gaan ons best doen om het weer wekelijks op te pakken. Moet er wel af en toe gewonnen worden, anders lukt het niet. Iedere keer een verlies van je afschrijven is niet leuk. Wel eerlijk, maar daar gaat het hier niet om.  Moet ook een beetje leuk zijn. Af en toe verliezen mag, gelijk spelletje op zijn tijd ook geen probleem, maar dat is het dan ook wel.

WV staat wat te laag op de ranglijst volgens ons. Nu gunnen we ze ook wel wat meer als Amsterdamse club, maar gezien de kwaliteit lijkt dat ook wel te kunnen. De WV-ers die ik sprak vonden dat ook. Beetje veel pech gehad in de eerste seizoenshelft misschien.

AFC daarentegen waggelt als een dronken spits (mag ook andere positie zijn) door de ranglijst.

Gaat het een tijdje lekker, dan zakt het weer even in, lijkt het echt fout te gaan dan winnen we weer. Met als gevolg dat we er nu niet eens zo slecht voor staan, ook al lezen we dat alle andere clubs veel meer titelkandidaat zijn. Prima, laat ons maar met rust voorlopig.

De Amsterdamse derby zal voor de onpartijdige toeschouwer heel leuk zijn geweest. Alleen komt die maar zelden kijken. Dus de sfeer was anders. In het begin enthousiaste WVHEDW-ers langs de kant en vanaf een klein half uurtje begonnen de AFC-ers het naar hun zin te krijgen.

De wedstrijd kantelde, heerlijke term.

Dat de thuisploeg met 4-1 zou winnen hadden we ook niet verwacht. Nogmaals, WV heeft meer kwaliteit dan de plek waar ze nu staan. Maar net op de belangrijke momenten gaf men niet thuis. Of was men iets te zelfverzekerd aan de wedstrijd begonnen. Is ook een Amsterdams euvel ontdekten we een dag later in de Arena.

Na ampel intern beraad is besloten om geen verslag te doen van de rest van de dag. Er stond een kerstdiner gepland die avond. Tsja, wat laat inderdaad, maar daarom niet minder gezellig.

Nadat de beelden in de groepsapp kwamen werd het de begeleiding duidelijk dat een week hersteltijd nog wel eens wat kort kon zijn.

Met smeekbedes en wichelroedes is de sneeuw aangeroepen.

Nu wel even blijven liggen graag!

WW

Voor foto's van de wedstrijd zie ons AFC Fotoalbum of klik hier
Foto's zijn van Tom Poederbach