“De Benen van Marc Overmars”, film van Thomas Rijsman

AFC-er Thomas Rijsman maakte in samenwerking met vaste AFC supporter Tom Poederbach de documentaire:  “De Benen van Marc Overmars” . Thomas is sportjournalist en wordt bovendien ook wel gekscherend  “Mister Zaterdag 1” genoemd; hij is inmiddels bezig aan zijn 16e seizoen in dat elftal.

 

Lees hieronder alles over zijn debuutfilm die op 2 november in Theater The Movies in première gaat.

Er breekt een bijzondere periode aan voor Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax. In dezelfde week dat Ajax tegen twee van zijn oude clubs speelt – dinsdag in de Champions League tegen Barcelona en zaterdag in de competitie tegen Go Ahead Eagles – gaat er een documentaire over de voormalige linksbuiten van Ajax en Oranje in première, onder de titel 'De Benen van Marc Overmars'. 

De debuutfilm van sportjournalist Thomas Rijsman blikt op unieke wijze terug op de carrière van nog steeds de duurste Nederlandse voetballer ooit. In de documentaire wordt de voetballer Overmars geschetst door de ogen van zijn grootste fan ooit, sportjournalist Annemarie Postma.

Postma (29) werd in 1995 fan van Overmars. Als volwassen vrouw is ze dat nog steeds. Rijsman daagde Postma uit daar een verhaal over te schrijven, ter publicatie in het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras. In haar verhaal, dat stukje bij beetje tot stand komt, schetst Postma een uniek beeld van Overmars, namelijk dat van een bescheiden en zelfs verlegen persoonlijkheid. Een beeld dat haaks staat op het imago van keiharde zakenman die Overmars privé en bij Ajax is.

'De Benen van Marc Overmars' is evenveel een documentaire over schrijven – 'Hoe moeilijk is dat: schrijven over jezelf?' – en fan zijn – 'Wat is dat? Fan zijn van iemand?' – als over één van de beste linksbuitens die het Nederlands voetbal ooit kende. 

Kijk hier naar de trailer: 

http://www.youtube.com/watch?v=yXn3cPt_Gvg&feature=youtu.be 

www.debenenvanmarcovermars.nl

 

Vertoning I / Première

De eerste openbare vertoning van de documentaire is op zondag 2 november om 11:30 in zaal 1 van filmtheater The Movies, in Amsterdam. Na afloop is er een Q&A met de filmmaker Thomas Rijsman en de hoofdpersoon, Annemarie Postma.

Adres: Haarlemmerdijk 161, Amsterdam

Vertoning II 

De tweede vertoning is zaterdag 8 november, om 22:00 uur in de filmzaal van Felix Meritis, in Amsterdam. De filmvertoning maakt onderdeel uit van het Total Football Festival.