De bal rolt weer op “Goed Genoeg”… AFC - Egalité Academy 4 - 1

Dat was 20 weken oftewel 140 dagen geleden dat er op sportpark “Goed Genoeg” een wedstrijd werd gespeeld door ons vlaggenschip. Op 29 februari jl. werd de laatste thuiswedstrijd gespeeld tegen IJsselmeervogels.
Gisterenavond werd er dan weer eens gespeeld en wel een wedstrijd tegen de Egalité Academy. Deze mooie naam staat voor een organisatie die een platvorm biedt voor transfervrije spelers, U21 en talentvolle spelers die de stap willen maken naar het betaalde voetbal. Vorige week hebben deze spelers al gespeeld tegen TEC in Tiel en werd er gelijkgespeeld met 2-2

AFC begon in de volgende opstelling:
Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Cody Claver, Milan Hoek ©, Kenny Teijsse, Joël Tillema, Fouad Belarbi, Oussama Sialli en Melvin Grootfaam.

Onder het oog van zo’n 200 toeschouwers werd om 20.00 uur het beginsignaal gegeven door scheidsrechter Johan Jensch. Al snel bleek dat het tempo en het niveau zeer hoog en aantrekkelijk was. AFC, onder leiding van aanvoerder Milan Hoek, kwam zeer goed uit de startblokken. In de 8e minuut mocht Cody Claver vanaf links een vrije trap nemen en die werd keurig met het hoofd ingeknikt door onze nieuwe aanwinst Oussama Sialli, 1-0 dus.
Amper 2 minuten later weer een hele mooie kans voor ons aller AFC, ditmaal speelde Melvin zich goed vrij maar schoot de bal tegen de keeper. Het hield niet op met de druk die AFC zette want vlak daarna was het Dalian Maatsen die na een weergaloze actie bijna 2-0 liet aantekenen echter stond de paal in de weg. En in de 14e (ja de 14e) minuut was het dan toch raak na wederom een goed opgezette aanval punterde Kenny slim de 2-0 binnen.

Het moet gezegd worden AFC bleef zeer geconcentreerd en attractief voetballen. De jonge, zeer sportieve, (ex) profs hadden het moeilijk. Er werden pittige duels uitgevochten en de tegenstander werd nu ook wat sterker. In de 20e minuut een gevaarlijke aanval over links die werd verstoord door een overtreding van Dalian Maatsen net buiten de 16 meter lijn. Vrije trap dus en die werd kundig onschadelijk gemaakt door onze keeper Patrick Zonneveld, ondanks de laagstaande zon.

AFC wisselt het hoge tempo regelmatig af met even slim de bal achterin rondspelen, even gas van de plank zeg maar… en dan bam weer supersnel aanvallen. Met balvaste jongens zoals Joel Tillema, Oussama Sialli en Fouad Belarbi.
In de 26e minuut moet Kenny met een blessure helaas het veld verlaten. Z’n vervanger is good old Djurec Ascencion een man waar je altijd op kunt rekenen.

In de 27e minuut een aanval van de Academy de bal wordt zeer diep gespeeld op hun snelle spits maar ook deze aanval wordt verijdeld door goed uitlopen van Patrick Zonneveld.
In de 31e minuut weer een goede aanval en Melvin sleept er een corner uit. Het hoge tempo wordt iets rustiger maar nog steeds van een goed niveau. Achterin moet Dalian Maatsen 3 x goed verdedigend optreden en doet dat op uitstekende wijze… er staat geen maat op Maatsen lijkt wel. Samen met Tim Linthorst zijn ze heer en meester in het centrum van de verdediging aangevuld met de sterke en vaak opkomende backs Derre Kwee en Cody Claver. Vlak voor rust krijgt Melvin het weer op z’n heupen en levert een prima assist af op Oussama Sialli die zijn 2e treffer laat aantekenen…3-0 dus en is tevens de ruststand.

De 2e helft begint AFC in een volledig nieuwe opstelling:
Dion Thomas, Dean van Zwieten, Beau de Bruin, Justin Swart, Guus van Weerdenburg, Johan Kulhan©, Julian van der Greft, Djuric Ascencion, Melvin Grootfaam, Dino Jansen en Matthijs Jesse.
Een hele jonge ploeg met een paar “oudjes” dus.

Matthijs schiet gelijk als een speer uit de startblokken en kogelt de bal rakelings over het doel van de tegenstander. Achterin leek Dion last van de laagstaande zon te hebben en verslikte zich even in de snelle tegenstander die slim 3-1 liet aantekenen. AFC leed veel balverlies maar de “jonkies” knokten voor wat ze waard waren onder leiding van de, binnenkort, vertrekkende Johan Kulhan.

In de 16e minuut poeiert die dekselse Matthijs Jesse de bal van de ene paal op de andere paal helaas geen goal had een beauty geweest.
In de 18e minuut een prachtige steekpass van Justin Swart op Matthijs Jesse die goed diepte zoekt en met een messcherpe voorzet de gedreven spits Dino Jansen vindt die maar net een teenlengte te kort komt om te scoren.
In de 20e minuut is het dan toch weer raak… Johan Kulhan bereikt met een weergaloze pass Matthijs Jesse op links die op zijn beurt met een afgemeten voorzet Melvin Grootfaam in staat stelt de eindstand 4-1 aan te tekenen.

De Egalité Academy wordt sterker en gaat steeds beter voetballen hetgeen verschillende keren hachelijke situaties voor het doel van Dion oplevert maar daar is Dion sterk en pakt alles wat ie moet pakken en herstelt zich prima van z’n eerdere inschattingsfoutje.
In de 26e minuut neemt de jonge rechtsback Dean van Zwieten de bal fantastisch aan en passeert en passant tegelijk 2 tegenstanders echter zijn schot gaat naast.
In de 38 e minuut krijgt Dino Jansen het op zijn heupen en soleert vanaf de middenlijn tot aan de 20 meter lijn en speelt de net buitenspel staande Djuric aan … jammer.

De jonkies tonen heel veel werklust en dat is mooi om te zien… ze zijn gretig.
Vlak voor tijd probeert Matthijs nog even de keeper te verschalken met een verre bal maar die zeilt net over. Achteraf had ie m beter op de goed, meegekomen, nieuwe linksback Guus van Weerdenburg kunnen spelen…maar ja dat is achteraf.
In de 40e minuut wordt de moegestreden maar zeer ijverige Julian van der Greft vervangen door Oussama en Melvin maakt plaats voor Cody Claver. Vlak voor tijd grijpt de jonge, statige centrale verdediger Beau de Bruin (rugnummer 14) op resolute wijze nog even in en voorkomt hiermee een 2e doelpunt van de tegenstander.

Al met al een zeer goede en nuttige wedstrijd voor spelers en staf.
We willen hierbij nogmaals de Egalité Academy bijzonder hartelijk bedanken voor hun komst naar Amsterdam en hun goede en sportieve spel.
En last but not least willen we het arbitrale trio onder leiding van Johan Jensch bedanken voor de meer dan uitstekende leiding.