De AFC Pubquiz was een groot succes.

Ruim 300 seniorleden hadden zich aangemeld om zondagavond 28 februari mee te doen aan AFC’s Pubquiz.

Maar eerst kregen zo’n 900 seniorleden vrijdag en zaterdag bij hun huisadres een AFC box bezorgd. In de box trof men aan een Heineken biertje, 2 Dunkin’Donuts met daarop het AFC logo, iets van de AFC-merchandise en last but not least een gratis New York Pizza. Uw schrijver van dit artikel heeft hiervan gebruik gemaakt en zondag om half zeven stond de New York Pizza koerier voor mijn deur met een verrukkelijke pizza.

Terug naar de quiz. Het werd de deelnemers wel erg gemakkelijk gemaakt. Men hoefde maar de homepagina van onze website aan te klikken en dan zag men al hoe men zich kom aanmelden voor deelname. Men zag 2 schermen naast elkaar staan. De linker voor de vragenquiz en de rechter voor het geven van de antwoorden. Dus één apparaat was voldoende. Voor het aangeven van het juiste antwoord kon gekozen worden uit 4 mogelijkheden, die op het rechterscherm vermeld stonden.

De vragen werden gesteld door Jack van Gelder en een seniorspeler van alle zaterdag- en zondagteams. Ieder team kwam dus aan bod.

Wat een werk moet dan geweest zijn om dit voor te bereiden en uit te voeren, want alles moest online georganiseerd worden.
Tijdens de quiz zag men geregeld een tussenstand staan en aan het einde van de quiz  bleek ene Sebo de winnaar te zijn. Uw schrijver denk dat dit wel eens Sebo Woldringh, voorzitter van de Seniorencommissie kan zijn.
Er waren ook nog prijzen voor de eerste drie geëindigden, die door Jeroen Brussee beschikbaar waren gesteld.

Grote dank gaat uit naar de organisatie, waarin ik zeker Jack van Gelder en David Westerhof speciaal wil noemen.

Hans Elias