Dag 4 in Barcelona

Dag 4 Barcelona: 8 januari

Door de inspanningen van de afgelopen drie dagen kregen we wat respijt, doordat we op onze laatste dag in Barcelona een uurtje later aan het ontbijt mochten verschijnen. Iedereen was zeer opgewekt, doordat voor vandaag geen training meer gepland stond. Wel konden we van het heerlijke weertje genieten tijdens een strandwandeling richting het plaatselijke strandpaviljoen, wat overvallen werd door de acute noodzaak voor een natje zonder droogje. Alhier konden we de balans van de afgelopen dagen opmaken. Iedereen was het erover eens dat dit wellicht het meest succes- en sfeervolle trainingskamp ooit is geweest in de AFC-historie.

Teruggekomen in het hotel kon eenieder op zijn gemak zijn spullen pakken en uitchecken bij de vriendelijke, tevens niet onaantrekkelijke, baliejuffrouw. Bij het verlaten van het hotel werd het onvermijdelijke kiekje op het trapje voor het portaal van het hotel gemaakt. Vervolgens werd voet gezet richting de Olympische haven van Barcelona, alwaar de chefkok persoonlijk en vol trots zijn heerlijke paella kwam uitserveren, vergezeld met enkele karakteristieke Catalaanse bijgerechten.

Na een heerlijk kopje koffie, had iedereen nog anderhalf uur de tijd om de haven, het strand en de winkeltjes eromheen te verkennen, of om een kaartje te leggen in de namiddagzon. Rond 6 uur werd de luchthaven van Barcelona bereikt, waarna de wielen van vlucht KL1676 om 19:50 uur van de grond gingen. Om 22:00 uur lokale tijd stonden we weer met beide voeten op de grond op Schiphol. Nadat iedereen zijn bagage van de band had getrokken, en de gebruikelijke handen en knuffels aan elkaar waren uitgedeeld, vervolgde iedereen zijn eigen weg.

Tot slot: de afgelopen 4 dagen waren fantastisch. We kunnen wel stellen dat een goede basis voor de tweede seizoenshelft is gelegd. We hebben elkaar weer beter leren kennen, en zijn in optimale conditie geraakt. Vanaf deze plek willen we iedereen, en met name de organisatie, bedanken die heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke winterstage; een ware traditie!!!!

We zijn trots om AFC-ers te zijn en deze mooie club te mogen vertegenwoordigen!

Door: Sjoerd Jens met assistentie van Pepijn Kluin, Guido Moelee en Hans van Rossum.