Dag 4: Gran Canaria

Op zaterdag mocht een ieder zijn wekker een uurtje later laten afgaan. En dat was geen onoverbodige luxe. Na de enerverende Silver Spoon avond had de gehele groep het namelijk nogal laat gemaakt. Tot in de vroege uurtjes werd er in het centrum van Playa del Ingles een feestje gebouwd.

Het ontbijt stond daarom gepland om 10 uur. Net zoals de andere dagen was er weer volop keuze in het uitgebreide buffet. De verhalen over afgelopen nacht zorgden voor veel vrolijkheid, ondanks het weinige slapen. Na het ontbijt stond er een uitlooptraining op het programma over de boulevard. Onder leiding van Chef d'équipe Jeroen Brussee, die overigens op de helft besloot zichzelf niet verder aan gort te lopen, werd er een loop van ongeveer een half uur gedaan. Met bezwete lichamen doken de meeste spelers daarna het zwembad in voor verkoeling.

De loop in de ochtend was de laatste trainingsactiviteit van dit trainingskamp op Gran Canaria.
's Middags stond er na de lunch nog een heel leuk uitstapje op het programma. Met de gehele ploeg en staf maakten wij ons op voor een busritje naar een haventje op het eiland, waar een prachtige catamaran ons op stond te wachten. Glijdend over het water onder een strakblauwe hemel, er zijn slechtere scenario's te bedenken om van je brakke gevoel af te komen. Na een route van ruim een uur werd het anker uitgegooid en was de mogelijkheid daar voor een frisse duik of om wat watersporten te doen. De jetski's en bananenboot vielen in de smaak, maar ook werd er volop gezwommen en gesnorkeld tussen de vele vissen die rondom de catamaran zwommen. Een heerlijke middag die nog eens een extra dimensie kreeg op de terugweg, toen wij konden genieten van een prachtige zonsondergang.

Eenmaal in het hotel aangekomen had iedereen ruim de tijd om een beetje bij te slapen of alvast de koffers in te pakken. Om half negen 's avonds werd er voor het laatst aangeschoven voor het diner. Ditmaal viel de keuze op het Japanse restaurant Kaori. Iets waar velen enthousiast van konden worden, maar helaas was de sushi niet van een hoog niveau. Na het avondmaal was iedereen vrij om te gaan en staan waar hij wilde. Er werd een kaartspel gedaan, nog een laatste drankje gedronken en een enkeling koos zelfs nog voor een uitstapje de stad in. Maar de meeste AFC'ers kozen toch wel voor een relatief vroege tocht naar de slaapkamer.
Zondagochtend worden we namelijk alweer om 7 uur verwacht in de ontbijtruimte. Dan maken wij de terugvlucht naar Amsterdam, waar wij ons definitief klaar moeten gaan maken voor de hervatting van de competitie.

Guido Moelee