Dag 3 in Barcelona

Dag  3: 7 januari


Voorste rij van rechts naar links: Rogier Wissink, Kerwin Hartman, Maxime Singels, Marien Willemsen, Laurens Samsom, Guido Moelee, Said Moumane (ass. trainer), Youssef el Abdallaoui, Duncan van Moll, Geoffrey Galata, Bela Szenasi (keeperstrainer) en Marcel Koster (Erelid).
Middelste rij van rechts naar links: Sebastiaan ter Hoeven (fysiotherapeut), Randel Shakison, Tim Wulffraat, Daan Sutorius, Jendro Halman, Joshua Patrick, Pepijn Kluin, Sjoerd Jens, Enrico Patrick, Jasper de Haer, Hans van Rossum (materiaal) en Wout Meulemans.
Achterste rij van rechts naar links: Willem Leushuis (trainer-coach), Bas Pijnenburg (orthopedisch chirurg), Lex Swaan (clubarts), Michael OIiveira (verzorger), Mitchell Theuns, Ronnie van Es en Hans Hulst (commissie Topamateurs).
Niet op de foto: Henk Bijlsma en Milko Vinke (beiden commissie Topamateurs). Om uiteenlopende redenen niet afgereisd: Bob Duis, Magid Jansen, Joost Hey en Wibaut de Vetten.

Onder een heerlijke januarizon vandaag alweer de voorlaatste dag van ons prachtige trainingskamp. De dag bestond vandaag uit een training en een wedstrijd tegen voetbalclub CE Masnou uit de Spaanse Tercera Division, het Spaanse derde niveau. Na de wedstrijd zou de alomberuchte stapavond plaatsvinden waarin het koren van het kaf gescheiden zou worden.

Na een wederom heerlijk ontbijt waarbij de deur van gebakken spek en kaas je keihard in het gezicht gesmeten werd, stond er een training op het programma waarbij er nieuwe spelpatronen ingeslepen werden. Het duurde even voordat de ‘eredivisie oefeningen’ op de juiste waarde werden geschat en hoewel dit in eerste instantie voor hilariteit zorgde, toonde de selectie een zeer steile leercurve te bezitten. De training werd afgesloten met een spel waarbij het ene team in het doel stond en het andere team vanaf 16 meter moest proberen te scoren. Vooral Randal Shakison en Pepijn Kluin lieten zien over meer dan gemiddelde keeperskwaliteiten te bezitten.

‘s Middags was het een vrij programma waarbij er door sommige jongens werd besloten even het centrum van Casteldefells onveilig te maken en de plaatselijke Zara leeg te kopen (Mitchel Theuns). Anderen kozen ervoor een oogje dicht te doen of eeen frisse duik in het zwembad te nemen. Voor de wedstrijd volgde een kleine sportmaaltijd en werd er vertrokken richting het plaatsje Masnou alwaar er gestreden zou worden tegen de gelijknamige opponent.  De heenreis duurde wat langer dan verwacht door de verkeersdrukte waardoor de wedstrijd een kwartier later begon dan gepland.

De tegenstander bleek een taaie opponent en speelde met name de eerste helft behoorlijk gegroepeerd. Toch lukte het Sjoerd Jens, Mitchel Theuns en Pepijn Kluin de muur te breken en de eerste overwinning van 2014 was een feit (1-3).

Onder het mom: ‘de boog niet altijd gespannen kan zijn’, werd er op de terugreis al enige voorpret beleefd aan de op handen zijnde avond. Om half 12 vertrok de gehele selectie, staf en begeleiding richting Barcelona waar een gastenlijstplek de hele groep een plaatsje bezorgde in het gezellige Club Apollo. De avond, die door de club gedoopt werd tot ‘crappy tuesdays’ bleek verre van crappy en menigeen liet zich maar wat graag meevoeren door de DJ en enkele drankjes. Hoe de selectie zich verder staande hield deze avond zal in dit stukje helaas niet meer worden behandeld, maar benadrukt mag worden dat het met de teamspirit voor aankomend half jaar wel goed zit.

Rogier Wissink