Dag 2 in Marbella

De wekker ging wat later af dan gisteren. Om 09:00 werden wij verwacht in de eetzaal voor een heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt rond een uur of 10 verzamelden wij in de lobby van het hotel. Er stond een ochtendwandeling langs het strand op het programma.
Tijdens deze ochtendwandeling liepen wij de opkomende zon tegemoet. Wat een opmerkelijk moment opleverde tijdens de wandeling. Tijdens het maken van een mooie teamfoto op de wandelboulevard, liepen wij een AFC’er (Wouter Jongen) uit zaterdag 4 tegen het lijf, die zich wel geroepen voelde om de foto te maken. De telefoon werd vastberaden uit de hand van de oudere Spanjaard gepakt, die daar zichtbaar blij mee was.
Uiteraard nam Wouter de gelegenheid om zelf ook nog even te poseren voor een foto met het eerste elftal. Tevens hebben wij op deze manier het eerste stukje van Marbella verkend.

Om 12:00 schoven wij aan voor de lunch ter voorbereiding op de wedstrijd tegen v.v. Eemdijk uit de gemeente Bunschoten. V.v. Eemdijk dat in Nederland actief is in de zaterdag Hoofdklasse is dus een uitstekende oefenpartner voor na de winteronderbreking.

Na de lunch stond de bus van trainingskampen.nl klaar voor het hotel om de gehele groep van AFC’ers, inclusief een aantal later aangesloten bestuursleden, naar het stadion Mijas Pueblo te rijden voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Aangekomen in het stadion waar het veld prachtig tussen de bergen ligt.
Tijdens de warming up vult de tribune zich aardig met supporters van beide kanten. De meegereisde supporters hebben een aardige eerste wedstrijd van hun club kunnen bewonderen. De wedstrijd is geëindigd in 4-1 in het voordeel van AFC.

Nu de wedstrijd erop zit kan de volle focus voor staf en selectie op de wel bekende Silver Spoon avond. De nieuwe spelers worden in de bus gek gemaakt en je ziet de gezichten al wit wegtrekken. Uit het verleden is gebleken dat de mannen met een grote mond ook van een koude kermis thuis kunnen komen.(toegevoegd door webmaster: de 1-0 werd gemaakt door Nick van der Velde, 1-1 door Eemdijk, rust, 2-1 door Raily Ignacio en 3-1 en 4-1  door Melvin Grootfaam)


Eenmaal aangekomen na een korte rit zien wij toch dat de speechers zich afzonderen op de kamers. De spanning stijgt zichtbaar, een aantal jongens zoeken de Spa op voor het herstel. Voor sommige is dit misschien wel de hoop dat de warmte naar het hoofd zal stijgen om er toch nog iets van te maken tijdens de speech.

Bij aankomst in het restaurant la Sala, een prachtige locatie die geregeld is door Tim Timmerman en Benno Nihom, kon de avond der avonden van start gaan. Milan Hoek brak het ijs van de avond gevolgd door Ulli Landvreugd met een stukje historie voor de nieuwelingen over het ontstaan van de befaamde avond. De speeches waren uiteenlopend waar de een sprak over zijn carrière en de ander de emotionele of komische kant opzocht.
Naast de Silver Spoon werd ook de Linnen  Lepel uitgereikt, deze was voor de beste speech onder de nieuwe stafleden. Over de speeches kan voor de rest niet veel verteld worden. Daar moet je bij zijn om het te ervaren en de verhalen te horen. Dit jaar is de prijs van de linnen lepel uitgereikt aan fysiotherapeut Sannah van Uden en Gevero Markiet er met de Silver Spoon vandoor waar ik niets van kan verklappen. Dit was een speech met veel impact en iets wat de groep ook dichter bij elkaar brengt.
Het was weer een mooie avond die de nieuwe speechers ons hebben bezorgd. De avond zal op gepaste wijze worden afgesloten door een ieder. De een zal weer fris en fruitig aan tafel zitten en sommige hebben het iets zwaarder.