Dag 2 in Barcelona

Dag 2: 6 januari

Na een lange, maar toch vooral legendarische avond zaten wij 's ochtends vroeg om 9 uur alweer aan het zeer uitgebreide ontbijt. Ook vandaag hadden wij weer te maken met een strak schema. Twee trainingen, waarvan de eerste uit de alom gevreesde shuttle run test bestond, waren vandaag geprogrammeerd.

Om kwart over tien stond onze bus klaar. In een rit door de straten van Castelldefels werden wij naar ons trainingsveld gereden. Op het kunstgrasveld van een plaatselijk clubje werden de loopschoenen voor de tweede keer uit de kast getrokken. In een heerlijk Catalaans ochtendzonnetje werd onder leiding van Michael Oliviera & Bas ter Hoeven de interval shuttle run-test gelopen. Het deed de trainer deugd dat bijna iedereen qua prestatie is verbeterd ten opzichte van de start van dit seizoen. Dat belooft toch wat voor de komende maanden. Na de test werd er nog getraind op onder andere de opbouw van achteruit en het afwerken vanuit een voorzet.

 

Op de weg terug naar ons hotel werden de oren verwend  door de swingende muziek die met zorg werd geselecteerd door Maxime Singels. Eenmaal aangekomen waren er enkele spelers die het aandurfden een duik te nemen in het ijskoude buitenbad van het hotel. Wellicht dat zij dachten dat dit bevorderlijk zou zijn voor het herstel van de ietwat trainingsk(r)ampachtige spieren. Onder andere Laurens Samsom, Wout Meulemans, Pepijn Kluin & Jasper de Haer waren vooral blij dat ze daarna gelijk door konden naar een warme douche.

Rond 1 uur in de middag kregen wij een lunch voorgeschoteld.  De lunch was heerlijk en bestond uit Spaanse hoeveelheden die wij in Nederland lang niet gewend zijn. Met een volle maag konden alle AFC'ers zich linea recta opmaken voor training numero 2. Ook deze training werd er hard gewerkt. Onder leiding van het trainersduo werd er dit keer 10 tegen 10 gespeeld op een heel veld. De meegereisde AFC'ers zagen en leuke trainingspot met veel inzet. Links achterin bij het team spelend zonder hesjes buffelde keeperstrainer Bela Szenasi er aardig op los. Dat deze onderlinge wedstrijd uiteindelijk in een bloedeloze brilstand eindigde was een klein mirakel. De keepers Maxime Singels en Kerwin Hartman hadden een paar voortreffelijke 'saves' in huis. Youssef el Abdallaoui moest deze training helaas laten schieten vanwege een lichte blessure.

Met twee trainingen in de benen hadden de spelers tot aan het diner een vrij programma. Zo werd er onder andere gerust of even langs het strand gelopen. Ons diner werd wederom enthousiast geserveerd door enkele norse Spanjolen. Aan het eind van dit avondmaal werd iedereen verzocht om in het hotel te blijven. Dit vooral in de hoop dat iedereen fris en fruitig aan de wedstrijddag van morgen zou verschijnen. Er werd nog door een aantal spelers een kaartje gelegd, maar de meeste vertrokken toch al redelijk bijtijds naar bed. Op naar een nieuwe, mooie dag hier in Castelldefels.

Guido Moelee