Dag 1/t/m 4: AFC op trainingsstage

Dag 1: AFC Trainingskamp Belluno-Lignano

Achterste rij vlnr: Eelke de Graaf, Joey Potveer, Joost Hommenga, Patrick Zonneveld, Melvin Grootfaam, Malcolm Esajas, Jonathan Richard, Sam Nijpels, Magid Jansen, Ilias Zaimi, Tom van den Brink, Daphne van der Wereld (manueel therapeute), Said Moumane (ass.trainer), Ton du Chatinier (trainer), Jeroen Brussee (elftalleider), Dennis Gentenaar (keeper trainer), Cor Middelkoop (verzorger)
Voorte rij vlnr:Tarek Kharboutly, Hjalmar Oomens, Dean Huisman, Jermano Lo Fo Sang, Rob Rietveld, Derre Kwee, Marien Willemsen, Milan Hoek, Richey Speelman, Johan Kulhan, Hans van Rossum (materiaal)

In aanloop op komend seizoen zijn wij vandaag met het team van AFC 1 begonnen aan een 4-daags trainingskamp in Belluno, Italië.

Wij verzamelden om 07:00u op Schiphol en na een fijne vlucht werden wij vervolgens vervoerd met de bus door het indrukwekkende landschap van de Noord-Italiaanse Alpen. 
Om 12:30u bereikten wij uiteindelijk onze eindbestemming in het pittoreske dorpje Tambre op 1.200m hoogte.
Aangezien onze selectie dit seizoen uit veel nieuwe gezichten bestaat was het voor de meeste spelers hun eerste keer op deze plek. Voor AFC is deze plek echter bekend terrein aangezien de afgelopen jaren hier meerdere voorbereidingen hebben plaatsgevonden.
Na de lunch werd de kamerindeling bekend gemaakt en konden de spelers hun rust nemen als voorbereiding op de middagtraining die gepland stond om 16:30u.
Wij arriveerden op het voetbalveld dat schitterend gelegen was tussen de reusachtige bergen, wat een zeer indrukwekkend beeld opleverde. Dat wij als spelers van geluk mogen spreken om met elkaar te kunnen trainen en plezier te hebben op een locatie als deze werd extra benadrukt door het schokkende nieuws van Ajax speler Nouri waarbij ernstige en blijvende hersenschade werd geconstateerd. Om die reden bracht Henk Bijlsma de groep bijeen om hierbij stil te staan. Hij herinnerde ons eraan dat een trainingskamp als dit niet vanzelfsprekend is en dat wij van iedere dag moeten genieten zolang het kan. Aan het eind van de training hebben wij een teamfoto gemaakt als blijk voor onze waardering en medeleven voor Nouri, zijn familie en vrienden.
's Avonds rond 19:00u vertrokken wij richting het stadje Belluno om met elkaar te dineren. Daar hebben wij heerlijk gegeten van de rijkelijk geserveerde Italiaanse pasta's. Onder het genot van een drankje hebben wij de avond vervolgens goed en gezellig met elkaar afgesloten.
Dag 1 was zeer geslaagd en onze dank is dan ook groot voor de begeleiding en Dé Hurwits die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt voor ons. Wij kijken hoopvol uit naar dag 2.

Marien Willemsen & Tom van den Brink

Dag 2 
De tweede dag van het trainingskamp in Belluno begon met een ontbijt om half 9. Vervolgens moest iedereen zich klaarmaken voor de eerste training van de dag op het schitterend gelegen sportcomplex. De training begon met een lekkere rondo en eindigde met een partij van drie keer tien minuten. 
Na de lunch kreeg iedereen tijd die nodig was om te herstellen van de eerste training.  Er stond nog een tweede training op het programma waarin het loopwerk en de conditie zou worden getest; sprintwerk "van 16 tot 16". Na de training ging iedereen moe maar voldaan naar hun kamer om te ontspannen en zich klaar te maken voor de avond. 
Na het diner kregen wij een lezing over wat Jack van Gelder allemaal heeft meegemaakt in zijn carrière. Iedereen hing aan zijn lippen en er werd veel gelachen, kortom: het was top ! 
Daarna verplaatsen wij ons naar een karaokebar in de buurt. Er werd gekaart en je kon "genieten" van de zangkwaliteiten van nieuwkomers Richey en Eelke en stafleden Cor en Hans. De polonaise werd ingezet en voor deze ene avond was het kleine stadje Tambre van Amsterdam. 
Joost, Dean, Hjalmar en Richey 

Dag 3
Na twee prachtige dagen in de bergen verkasten we met de gehele selectie, staf en bestuursleden richting de noord-Italiaanse kuststrook. De groene hellingen maakten plaats voor de zandstranden en de trainingen werden opzij gezet voor een middag relaxen op het strand. Voordat de zwembroek werd aangedaan, werden we wederom warm ontvangen door Dé in het hotel Albergo Nuova Flavia.
Na een aantal uren heerlijk op het strand te hebben gelegen werd er begin van de avond in de lobby van het hotel getoept met één van de jongelingen als winnaar (Hjalmar). Om half negen was het tijd voor het diner in het hotel. Weer een heerlijke pasta zorgde voor een goede bodem voor de afsluitende avond.
Met z'n allen begonnen we in een buitenlucht 'kroegje' in het stadje. Daar genoot iedereen van het mooie weer, cocktails en natuurlijk de plaatselijke schoonheden. 
Daarna koos een ieder zijn eigen pad en werd er door een aantal afgesloten in een discotheek.
Na het ontbijt, dat vanwege de nachtelijke activiteiten met een half uurtje verlaat werd, bedankten we Dé met een staande ovatie voor een fantastisch georganiseerd trainingskamp in Italië.
Rob Rietveld & Eelke de Graaf

Dag 4
Bij een goed einde hoort een goed begin en zodoende was het tijd om op dag 4 dit uiterst succesvol trainingskamp af te sluiten.  Zoals eerder omschreven werd De Louis Hurwits met volle overgave bedankt voor het mogelijk maken van deze trip. Gezien het feit dat deze genereuze persoonlijkheid gezorgd heeft voor het goede begin is het aan ‘’ons’’ spelers en staff om te zorgen voor een goed einde. Per slot van rekening kan hij op deze manier pas echt bedankt worden.
Na een gezellige afsluiting op dag 3 begon ook deze dag met een lekker ontbijtbuffet. Hierbij waren een aantal spelers zichtbaar aangeslagen van de dag ervoor. Echter weerhield dit de groep niet om enkele spraakmakende verhalen te delen.
Om 10:00 vertrokken we met de bus richting de Marco Polo luchthaven in Venetië. Tijdens deze reis werden de meegereisde ereleden bedankt en kregen ook de overige bestuurders een welverdiend applaus. 
Eenmaal aangekomen op de luchthaven volgde de standaardprocedures en werd er tijdens de wachttijd genoten van de heerlijke verse Italiaanse pizza’s. 
Uiteindelijk kan geconcludeerd worden dat er een hechte groep is ontstaan, dat de conditie flink is opgevoerd en dat de nieuwkomers in een warm bad terecht zijn gekomen.  Na een vlekkeloze vlucht te hebben gehad met KLM, werd een fantastisch trainingskamp afgesloten.
Ilias Zaimi