Dag 1: Gran Canaria

Vandaag (6 januari) stond, bijna, de gehele selectie om 03.30 gereed om te vertrekken naar het zonnige Gran Canaria. Twee spelers moesten helaas thuisblijven vanwege drukte op werk of studie. De vlucht verliep keurig op tijd en we zijn zelfs iets eerder geland dan werd aangegeven. Na een korte busreis van ongeveer twintig minuten kwamen we uiteindelijk aan in het hotel Riu Palace Meloneras. Na een tijdje wachten konden wij eindelijk inchecken. In die tussentijd hebben we even het ‘broodnodige’ ontbijt genuttigd. Vervolgens gaf Henk Bijlsma, op het prachtige terras in het heerlijk warme zonnetje, de ‘openingsspeech’ en Bart Logchies vervolgde dat met het doornemen van het programma wat in het teken stond van het acclimatiseren

Na de lunch genoot bijna iedereen van het warme zonnetje, want die heeft menigeen natuurlijk al een hele tijd niet meer gezien. Om 15.00 werden wij weer op het terras verwacht om vervolgens te wandelen naar het strand. Na een kwartier wandelen kwamen wij aan op plaats van bestemming. De ‘loslooptraining’ begon met een korte loop over het strand. Na een kort tikspelletje vervolgden wij de training met een paar kleine andere spelletjes en er werd afgesloten met een handbalwedstrijd waarin het fanatisme niet ongemerkt bleef. Ook onder de toeristen bleven wij niet onopgemerkt. Er stonden zelfs een hoop mensen te kijken naar onze handbalkwaliteiten.


De vermoeidheid werd zichtbaar bij het teruglopen van het strand naar het hotel. Eenmaal aangekomen in het hotel wilde Hans van Rossum een ‘plankchallange’ aangaan met de spelersgroep. Tegen alle verwachtingen in was het toch echt Hans die als laatst over bleef. Proficiat Hans!

Sommige jongens hebben hierna hun bed even opgezocht om de verloren tijd slaap even in te halen, terwijl de andere gedeelte van de groep het zwembad indook om even af te koelen. Om 19.00 werd de hele groep verwacht bij het restaurant om met zijn allen, met een prachtig uitzicht over de zee, te dineren.

Na het avondeten zochten diverse spelers weer het terras op onder het genot van een drankje met een spel kaarten. Het drukke terras werd ook nog eens voorzien van een live optreden. Rond een uur of 23.00 vond iedereen het wel genoeg geweest en zocht iedereen zijn bed op na een lange zware dag.

Bas Middelkoop
Mitchell Theuns