Competitie wordt afgemaakt in 2 regionale poules

Herstart competitie in halve poules
Als in januari de competitie kan worden hervat dan gebeurt dat in halve poules in de landelijke divisies. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt.Er is voor dit scenario gekozen na gesprekken met de CTVD en COH (de belangenorganisaties voor de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse).Volgens de KNVB heeft zeventig procent van de clubs de voorkeur gegeven voor deze variant.

De oorspronkelijke competities met 34 wedstrijden in de Tweede en Derde Divisie en 30 in de Hoofdklasse wordt per onmiddellijke ingang stopgezet. Een hernieuwde promotie-/degradatieregeling wordt uiterlijk 1 januari bekendgemaakt. De hervatting van de competities zijn nu ingepland voor het eerste weekend van februari.

Starten begin februari
Met het besluit worden de gespeelde resultaten geschrapt.
Overige belangrijke beslissingen zijn:
– er wordt uitgegaan dat er medio januari weer gevoetbald mag worden en de aangepaste competitie in het eerste weekend van februari kan starten
– alle clubs in een poule spelen twee keer tegen elkaar: zowel thuis als uit
– de competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).

Uitwerking details
De KNVB wil uiterlijk op 1 januari de nadere details, zoals de speeldagenkalender, de promotie-/degradatieregeling en de manier waarop clubs zich kunnen plaatsen voor de KNVB beker, bekend maken.

Back up scenario
Mocht er in het eerste weekend van maart nog niet gestart zijn met de poulewedstrijden, dan is het plan om mogelijk over te gaan tot het scenario waarbij alleen de huidige eerste seizoenshelft wordt uitgespeeld met behoud van resultaten.

De regionale indeling van de tweede Divisie is als volgt:

Poule  A   Poule B  
AFC West 1 ASWH Zuid
De Treffers Oost Excelsior M. West 2
Jong Volendam West 1 Katwijk West 2
GVVV West 1 Kozakken Boys Zuid
HHC Hardenberg Oost Noordwijk West 2
IJsselmeervogels West 1 Quick Boys West 2
Kon. HFC West 1 Rijnsburgse Boys West 2
Spakenburg West 1 Scheveningen West 2
TEC Zuid Jong Sparta West 2

Voor een uitvoerig overzicht klik hier