Bij AFC - Rijnsburgse Boys op 8 februari 2020: Thomas

Ik ben Thomas ik ben bijna 7 jaar. Ik voetbal in de AFC Champions League bij Celtic. Dat is niet echt mijn favoriete team maar ik ken wel een hele goede oud-speler … Virgil van Dijk! Ik weet sowieso van heel veel clubs de namen van de spelers, dat komt doordat ik veel FIFA op de x-box speel, maar ook omdat ik heel veel naar voetbal kijk en er over lees.

Ik vind het super leuk bij AFC en het is extra makkelijk dat we om de hoek wonen. Daarom ga ik daar vaak heel graag voetballen met mij grote broer Julius. Samen spelen we dan “Wie mist is op keep!” of partijtje met anderen. Hij voetbalt ook bij AFC en dan ga ik vaak op zaterdag bij hem kijken en hij dan weer op zondag bij mij. 

We blijven vaak voetballen tot het eerste speelt of Dean de trainer van Julius, maar de laatste tijd zijn er héél weinig velden vrij om een balletje te trappen. Dat komt, denk ik, vast door de verbouwing. Het hoofdveld is dan wel vaak vrij, maar daar mogen we helaas niet op voetballen. Ik verheug me daarom extra erg om tijdens de laatste wedstrijd op gras, als pupil van de week, een van mijn trucjes te laten zien en zal ook proberen te scoren. Na de wedstrijd ga ik met de andere kinderen van AFC lekker voetballen op het hoofdveld. Dat mag nu een keer en je krijgt nog een broodje knakworst ook. Wat een geluk!