Bij AFC - Kon. HFC op 26 november 2017: Julius Roos

Mijn naam is Julius en ik ben 6 jaar oud. Vorig jaar speelde ik in de AFC eredivisie in Excelsior en Vitesse. Dit jaar speel ik, in de Champions League, voor Ajax. Dat is een van mijn favoriete clubs net als AFC en Barcelona. Ik wil altijd heel graag winnen en ben meestal een paar minuten een beetje boos als we verliezen.

Ik train op woensdag bij AFC en ook speel ik heel vaak met mijn vrienden op school en de BSO partijtje of 'wie scoort is keep'. Op school hebben we een groot voetbalveld met twee goals. Eerst wilde groep 4 daar alleen spelen, maar ik heb samen met Juf Laura een rooster gemaakt dat ook groep 3 op dinsdag, donderdag en vrijdag kan voetballen.

Ik wil later heel graag voetballer of skateboarder worden. Ik ben denk ik beter in voetbal. Ik kan vooral heel erg hard schieten, maar ook dribbelen en een paar trucjes. Ik blijf gewoon veel trainen en oefenen dan word je vanzelf beter zegt mijn vader. Dat doe ik ook wel eens in huis, maar daar zijn papa en mama niet zo blij mee. Ik mag wel met de stoffen bal op de gang schieten. Dat is ook best leuk.

Mijn broertje van vier gaat dit jaar naar de AFS en ik hoop dat hij ook snel goed leert voetballen dan kunnen we vaak samen op het pleintje spelen. Nu win ik nog een beetje te makkelijk van hem, maar ik laat hem ook wel eens winnen hoor! Ik voetbalde ook vaak met mijn vader, maar die heeft vorig jaar zijn kniebanden gescheurd. Hij en mama zijn fan van Ajax en samen kijken we vaak voetbal op de televisie.

Ik vind het super cool dat ik zaterdag Pupil van de Week mag zijn, maar ook best een beetje spannend. Ik heb nog nooit voor zoveel mensen de aftrap genomen. Ik hoop dat ik ze geluk breng en AFC1 aan hun tweede thuis overwinning help. Jullie komen toch wel allemaal kijken?

Tot de 26e tegen de Koninklijke HFC. Groet Julius!