Bij AFC - Jong Vitesse op 26 februari 2017: Nicolas Dijkstra

Hoi, mijn naam is Nicolas Dijkstra,

6 jaar oud en speel [samen met Stein, Damian, Darius en Milo] in team Ajax in de Champions League. (“CL”). Ik ben apetrots dat ik tot “Pupil van de Week” ben gekozen en vind dit een hele eer.

Dit jaar voor het eerst bij de AFC maar vorig seizoen ben ik al bij de AFS begonnen te trainen en dat doe ik nog steeds want ik leer heel veel van de AFC trainers en ze zijn allemaal super aardig. Ik vind de AFC dan ook een super club, zelfs Sinterklaas kwam even langs, maar ook het succesvolle AFC Superstar toernooi afgelopen zaterdag was hier weer een mooi voorbeeld van.

Mijn uitdaging is om veel AFC filmpjes (naast Minecraft J) te bekijken, een buurman in onze straat (Ronald de Boer) heeft zelfs zijn eigen beweging  op een filmpje, zoiets wil ik later ook wel. Soms kijk ik ook naar filmpjes van de kinderjaren van topspelers zoals Messi en Ronaldo maar ook van Xavi Simons (jeugd Barcelona), die zijn pas echt goed. Ik moet e.e.a. natuurlijk gelijk altijd al proberen in de huiskamer, maar daar is mijn mama niet zo enthousiast over. Mijn mama is een Istanboelse en haar familie hoopt dat ik later net als Wesley Sneijder in Galatasaray speel. Zelf vind ik Kasper Dolberg heel goed en vond het jammer dat Jasper Cillessen wegging, maar hij ging wel naar een andere grote held van mij, n.l. : Lionel Messi. Ook voetbal ik heel veel in de pauzes op school (2OLS), [met Roef, Noah, Robin en Dael], waar we een groot plein hebben en echte goals.

Ik speel het liefst in de voorhoede en spits want dan kan ik lekker veel scoren en dat gaat steeds beter. Ik hou niet van bal verliezen en knok dan steeds harder om toch nog te winnen.  Ik was ontzettend blij dat ik afgelopen seizoen een CL Ajax –shirt mocht dragen. Ik had een leuk CL team en we hadden 2 top coaches die ons altijd de tactiek uitlegden via de smartphone (app. CoachBoard).  Ben heel benieuwd naar de tweede competitie helft en hoop dat mijn team winnaar kan worden. Ik vind het super spannend dat ik bij AFC 1  – Jong Vitesse mag zijn en hoop dat AFC1 na hun goede voorbereiding in Spanje hun zegereeks voort kan zetten. Ik zal ze i.i.g. hard aanmoedigen.

De dab van Nicolas.